Maak kennis met
Titia Wolf

Titia Wolf

Storyteller, docent, trainer, storyteller, kleinkunstenaar

Onderwerpen
Corporate Storytelling, presenteren, leiderschap, storytelling

Talen
Nederlands, Engels

Titia Wolf helpt als professioneel storycoach professionals in zowel profit als non-profit bedrijven de kracht van verhalen in te zetten bij grote en kleine organisatieveranderingen. Haar ervaring opgedaan als managementconsultant combineert ze met het theatervak; veranderen en inspireren met storytelling. Ze zet storytelling in om persoonlijke of organisatie kernwaarden tot leven te brengen, om de koers betekenis te geven en daarmee je mensen in beweging te krijgen. Wanneer een verhaal bevlogen gepresenteerd is en mensen geraakt zijn door de boodschap is haar missie volbracht. Immers een goed verhaal op het juiste moment goed verteld kan een enorme impact hebben.

Offerte aanvragen

Mijn verhaal

Als kind wilde ik graag Wieteke van Dort worden of Hetty Heijting of werken bij Klokhuis. Spelen en leren is de gemene deler. Daarom is mijn motto: play, flow, grow.
Na mijn doctoraalstudies Communicatiewetenschap en Bestuurskunde werkte ik als trainer en managementconsultant bij een groot ICT-bedrijf. Ik specialiseerde mij in procesmanagement en organisationele communicatie. Na zeven jaar in deze branche en een naderende burn-out hing ik mijn mantelpak, laptop en leaseauto aan de wilgen. Ik besloot alsnog het theatervak in te gaan. Een lang gekoesterde passie en communicatie in de meest pure vorm.
Na zes jaar rond ik mijn kleinkunstopleiding af en speel ik in diverse theatervoorstellingen. Mijn ervaring opgedaan in het bedrijfsleven combineer ik sinds 2007 met het theatervak. Met (business) storytelling komt alles samen en in 2013 start ik met de opleiding tot Chief Storyteller aan de Storytelling Academy, waar ik nu ook als docent werkzaam ben.

Je kunt mij inzetten voor:

Workshops, training en interactieve presentaties over storytelling in organisaties en over Het kompas van de Held. Storycoaching om organisatieverandering en strategie te laten landen in de organisatie met persoonlijke verhalen. Waarde-in-actie verhalen om kernwaarden te laden en tot leven te brengen.

Wat maakt mij uniek:

In de theaterwereld was ik altijd de zakelijke en in de zakenwereld die theatrale. En inmiddels ervaar ik dat als kracht en maakt mij dat uniek.De combinatie van organisatieverandering en het werken met waardevolle persoonlijke verhalen van opdrachtgevers om betekenis te geven aan die verandering en daarmee de mensen te raken en mee te krijgen geeft keer op keer voldoening.
Ik weet met veel enthousiasme, vertrouwen en een analytische blik storytelling in de organisatie als een effectief en authentiek veranderinstrument over te brengen en in te zetten.

Wat anderen over mij vertellen:

“Wij hebben oneindig veel helden in onze organisatie. Dankzij onze gedeelde waarden en de hulp van Titia bij het ontdekken van hun eigen verhaal, vinden en krijgen ze het podium om als lichtend voorbeeld voor hun collega’s te dienen. Zo bewegen we samen vooruit. ” – Mattijs ten Brink, CEO Sunweb Group

Publicaties

Samen met Rick Willemsen schreef zij het boek Het kompas van de Held. Storytelling, ethiek en leiderschap.

www.titiawolf.nl