Maak kennis met de Storytelling Academy

Bij de Storytelling Academy geloven we in de kracht van verhalen. Zodra mensen samenkomen om verhalen te delen, gebeurt er iets bijzonders… verbinding, herkenning, inspiratie. Tijdens onze opleidingen, cursussen en workshops ontdek je wat storytelling kan betekenen voor zelfonderzoek, het ontwikkelen van een sterke identiteit en waardevolle toekomstscenario’s. Wij leren je hoe je deze verhalen kunt vinden, vormen en vertellen.

Over ons

Wij zijn verhalenliefhebbers. We geloven in de kracht en de magie van verhalen. Want een goed verhaal, op het juiste moment ‘goed’ verteld, kan een wereld van verschil maken. Een verhaal kan inzicht geven, mensen in beweging zetten, aansporen, verlichten, opluchten, verbinden en gedrag beïnvloeden.

Wij zijn opleiders in hart en nieren en onze liefde voor het verhalenvak en onze kennis en ervaring delen we graag met mensen die storytelling professioneel willen leren toepassen.
Als docenten hebben wij jarenlange ervaring in het verhalenvak als dramadocent, auteur, acteur, scenarioschrijver, dramatherapeut of als gecertificeerde storyteller.

De Storytelling Academy is opgericht om mensen op te leiden en in te wijden in de kracht van verhalen, met als doel dat ze er zelf in hun professionele omgeving mee aan de slag kunnen.

Hoofddocenten

Mieke Bouma

Oprichter, hoofddocent, dramaturg, storycoach en auteur

Mieke is auteur, docent en storyteller en oprichter van de Storytelling Academy. Ze is opgeleid in het theatervak, was docent aan de Theaterschool in Amsterdam, studeerde Theater-, Film en Televisiewetenschappen aan de universiteit van Utrecht en schreef scenario’s voor film, tv en opdrachtfilms. Ze schreef diverse boeken over storytelling, w.o. Storytelling in 12 stappen, De kleine Campbell, Het verhaal van je leven, Leren Dansen met de Draak en meer.

De reis van de held – archetypen – narratief coachen – creative writing

Lees meer

Marius Gosschalk

Verhalenverteller, trainer/coach, dramatherapeut

Marius is docent, verhalenverteller, acteur en oorspronkelijk opgeleid als dramatherapeut. Kenmerkend voor zijn werk is dat hij zich steeds beweegt op het gebied van de (persoonlijke) ontwikkeling van mensen in organisaties. Hierbij komt het werken met verhalen komt steeds weer terug. In coaching en training / lessen en in verandertrajecten.

Marius is al sinds 1996 bezig met Terugspeeltheater. Voor hem een ultieme leerschool om zichzelf  toe te staan te improviseren en aanwezig te zijn op het (vertel en speel-) podium. 

Lees meer

Antoinette van den Steenhoven

Docent, storycoach, presentatietrainer, ademtherapeut

Antoinette is docent aan de Storytelling Academy. Daarnaast werkt zij als trainer en coach in het bedrijfsleven om mensen te begeleiden bij het overbrengen van hun boodschap en bij het stem geven aan hun eigen verhaal. Als professioneel voice-over leent ze haar eigen stem om het verhaal van anderen te vertellen. Antoinette is opgeleid als GZ-psycholoog en maakt naast de principes uit de psychologie ook gebruik van ademwerk om mensen te helpen opgebouwde spanning los te laten en zo nog vrijer en eigener te kunnen spreken en bewegen.

Lees meer

Gastdocenten

Els Brouwer

Afstudeercommissie, Chief Storytelling Officer, auteur

Els Brouwer is Chief Storytelling Officer, Arbeidsmarktspecialist, Narratief coach & trainer en auteur van een serie Thrillers en een serie eBooks over Arbeidsmarkttopics met Storytellingoefeningen. Zij geeft trainingen (online en offline) en presentaties, op gebied van communicatie, Marketing vanuit het Archetype van je bedrijf, netwerken, samenwerken, leiderschap en Appreciative Inquiry, allen op basis van Storytelling. Als schrijver ondersteunt zij bedrijven met het schrijven van hun corporate story. Narratief coachen doet zij op individuele basis. Els maakt deel uit van de examencommissie voor de Master studenten van de Storytelling Academy.

Lees meer

Christine Fenech

Docent, Storyteller

Christine is Chief Storyteller and an educator and curriculum developer at NHL Stenden University of Applied Sciences where, amongst other subjects, she teaches about how the power of stories can be used to strengthen corporate culture and to create well-being for teams and students. She has also developed ‘The Cabinet of Curiosities’ a tool to summon stories both in teams and small organisations to help them (re)connect to their mission and values and on a personal level as a coaching tool. She is driven by the desire to help connect people to their ‘heart’ and find the stories that act as beacons for inspiration and direction.

Lees meer

Marciel Witteman

Scenarioschrijver, schrijfdocent, hoofdredacteur, yogadocent

Marciel Witteman heeft als scenarioschrijver, schrijfdocent en storycoach jarenlang vele film- en televisieprojecten met diverse groepen schrijvers ontwikkeld. Ze heeft een rijke ervaring in de TV wereld en deelt naast de liefde voor schrijven, de passie voor het begeleiden, inspireren en coachen van mensen in hun creatieve proces.
Marciel is tevens yogadocent en hoofdredacteur van Yoga International

Lees meer

Mirjana Smolic

Actrice, systeemtherapeut, coach, adviseur

Mirjana Smolic is co-trainer bij de cursus Narratief Coachen en daarnaast associate teacher bij Het Centre for Systemic Constellations in London (www.thecsc.net) en een veel gevraagd gesprekspartner en adviseur van mensen en organisaties met vragen op het gebied van relaties, conflicten en persoonlijke ontwikkeling. Haar benadering wordt gekenmerkt door het ‘systemisch perspectief’. Hierbij is de aandacht zowel op de persoon gericht, als op het bredere landschap waarin deze ingebed is.

Lees meer

Harry Piekema

Gastdocent
Harry Piekema is al meer dan veertig jaar acteur in humorvolle, serieuze, muzikale voorstellingen, in films en commercials.
Zijn laatste voorstellingen ‘Hoogvlieger’ en ‘Adam & de Poort’ zijn theatrale vertellingen.
Hij houdt van tijdloze verhalen voor een breed publiek die raken, vermaken en aan het denken zetten.
Lees meer

Afstudeercommissie

Els Brouwer

Afstudeercommissie, Chief Storytelling Officer, auteur

Els Brouwer is Chief Storytelling Officer, Arbeidsmarktspecialist, Narratief coach & trainer en auteur van een serie Thrillers en een serie eBooks over Arbeidsmarkttopics met Storytellingoefeningen. Zij geeft trainingen (online en offline) en presentaties, op gebied van communicatie, Marketing vanuit het Archetype van je bedrijf, netwerken, samenwerken, leiderschap en Appreciative Inquiry, allen op basis van Storytelling. Als schrijver ondersteunt zij bedrijven met het schrijven van hun corporate story. Narratief coachen doet zij op individuele basis. Els maakt deel uit van de examencommissie voor de Master studenten van de Storytelling Academy.

Lees meer

Saskia Klinkenberg

Zou het niet fantastisch zijn als het werken met verhalen een serieuze plek krijgt in het onderwijs?
Dit is de missie van Saskia Klinkenberg, hogeschool docent bij Hogeschool Rotterdam.
Door het vangen en optekenen van het verhaal leert de student verbanden te leggen tussen wie zij is, haar inbreng en het verhaal van de cliënt/klant. Verhalen geven inzicht, aanzet tot oplossingen en maken je uiteindelijk rijker in de uitoefening van je beroep en als mens.
Wat is het verhaal van de reis, van jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling gedurende de opleiding?

Lees meer

Sigrid van Iersel

Verhalen zijn haar grote liefde. Ze noemt ze toverballen voor het brein. Ze verleiden, ze blijven plakken en ze laten telkens nieuwe lagen zien. Verhalen geven betekenis en reiken het grotere perspectief aan. Dankzij storytelling snap je ineens waar je het allemaal voor doet. Na haar studie Nederlands heeft Sigrid jarenlang als journalist talrijke verhalen opgetekend van uiteenlopende mensen.

Lees meer

Henk Hofman

Henk Hofman is jarenlang docent geweest bij de Storytelling Academy. Hij is de auteur van verschillende boeken over improvisatie, storytelling en persoonlijke ontwikkeling. Hij heeft zijn opleiding gevolgd aan de HKU en diverse opleidingen in binnen – en buitenland en is medeoprichter geweest van een Academie voor Creatieve Therapie.

Lees meer

Alumni, Storytelling Clan en Storytelling Experts

Vanaf 2013 hebben wij al veel mensen opgeleid tot Chief Storyteller. Deze mensen zijn in diverse branches aan het werk met ons mooie verhalenvak.
Samen vormen zij de Storytelling Clan, een groep gecertificeerde, ervaren storytellers die de kunst verstaan om verhalen op praktische en inspirerende wijze in te zetten voor uiteenlopende vraagstukken.

Voor incompany workshops en maatwerk zoeken we graag voor jou de juiste storytelling -expert.

Neem een kijkje op de pagina waar wij onze experts voorstellen: Storytelling Experts