Maak kennis met de Storytelling Academy

Bij de Storytelling Academy geloven we in de kracht van verhalen. Tijdens onze opleidingen, cursussen en workshops ontdek je wat storytelling kan betekenen voor zelfonderzoek, het ontwikkelen van een sterke identiteit en waardevolle toekomstscenario’s. Wij leren je hoe je deze verhalen kunt vinden, vormen en vertellen.

Over ons

Wij geloven in de kracht en de magie van verhalen. Een goed verhaal, op het juiste moment ‘goed’ verteld, kan een wereld van verschil maken. Een verhaal kan inzicht geven, mensen in beweging zetten, aansporen, verlichten, opluchten, verbinden en gedrag beïnvloeden.
Wij zijn opleiders in hart en nieren en onze liefde voor het verhalenvak en onze kennis en ervaring delen we graag met mensen die storytelling professioneel willen leren toepassen.
Als docenten hebben wij jarenlange ervaring in het verhalenvak als dramadocent, auteur, acteur, scenarioschrijver, dramatherapeut of als gecertificeerde storyteller.

De Storytelling Academy is opgericht om mensen op te leiden en in te wijden in de kracht van verhalen, met als doel dat ze er zelf in hun professionele omgeving mee aan de slag kunnen.

Docenten

Mieke Bouma

Hoofddocent, dramaturg, storycoach en auteur

Mieke is auteur, docent en storyteller. Ze is opgeleid in het theatervak, was docent aan de Theaterschool in Amsterdam, studeerde Theater-, Film en Televisiewetenschappen aan de universiteit van Utrecht en schreef scenario’s voor film, tv en opdrachtfilms. Ze schreef diverse boeken over storytelling.

Lees meer

Marius Gosschalk

Verhalenverteller, trainer/coach, dramatherapeut

Marius is docent, verhalenverteller, acteur en oorspronkelijk opgeleid als dramatherapeut. Kenmerkend voor zijn werk is dat hij zich steeds beweegt op het gebied van de (persoonlijke) ontwikkeling van mensen in organisaties. Hierbij komt het werken met verhalen komt steeds weer terug. In coaching en training / lessen en in verandertrajecten.

Lees meer

Marciel Witteman

Scenarioschrijver, schrijfdocent, hoofdredacteur, yogadocent

Marciel Witteman heeft als scenarioschrijver, schrijfdocent en storycoach jarenlang vele film- en televisieprojecten met diverse groepen schrijvers ontwikkeld. Ze heeft een rijke ervaring in de TV wereld en deelt naast de liefde voor schrijven, de passie voor het begeleiden, inspireren en coachen van mensen in hun creatieve proces.
Marciel is tevens yogadocent en hoofdredacteur van Yoga International

Lees meer
antoinette

Antoinette van den Steenhoven

Docent, storycoach, presentatietrainer, ademtherapeut

Antoinette Beijen is docent aan de Storytelling Academy. Daarnaast leent ze als professioneel voice-over haar stem om het verhaal van anderen te vertellen. Als presentatietrainer en storycoach helpt zij anderen om stem te geven aan hun eigen verhaal. Zij traint en begeleidt managers en professionals bij het effectief overbrengen van hun boodschap in situaties waarbij veel op het spel staat.

Lees meer

Mirjana Smolic

Actrice, systeemtherapeut, coach, adviseur

Mirjana Smolic is co-trainer bij de cursus Narratief Coachen en daarnaast associate teacher bij Het Centre for Systemic Constellations in London (www.thecsc.net) en een veel gevraagd gesprekspartner en adviseur van mensen en organisaties met vragen op het gebied van relaties, conflicten en persoonlijke ontwikkeling. Haar benadering wordt gekenmerkt door het ‘systemisch perspectief’. Hierbij is de aandacht zowel op de persoon gericht, als op het bredere landschap waarin deze ingebed is.

Lees meer

Titia Wolf

Trainer business storytelling, incompany; presentatietrainingen & kleinkunstenaar

Titia Wolf werkt als docent voor de Storytelling Academy. Ze helpt als professioneel storyteller professionals in zowel profit als non-profit bedrijven de kracht van verhalen in te zetten bij grote en kleine organisatieveranderingen; Storytelling om kernwaarden tot leven te brengen, om de koers betekenis te geven en daarmee je mensen in beweging te krijgen. Haar ervaring opgedaan als managementconsultant combineert ze met het theater vak. Titia weet met een analytische blik en veel enthousiasme storytelling in organisaties als een effectief en authentiek veranderinstrument aan haar deelnemers over te brengen. Wanneer het verhaal bevlogen gepresenteerd is en mensen geraakt zijn door de boodschap is haar missie volbracht. Immers een goed verhaal op het juiste moment goed verteld kan een enorme impact hebben.

 

Lees meer

Afstudeercommissie

Els Brouwer

Els Brouwer is Chief Storytelling Officer, Chief Content & Innovation, arbeidsmarktspecialist en HR sparringpartner bij Projob voor zowel Nationale als Internationale bedrijven in de arbeidsmarkt van Groot Amsterdam. Zij geeft o.a. trainingen en presentaties, Nederlands- en Engelstalig, op gebied van communicatie, netwerken, samenwerken, leiderschap, het ontdekken van je talent, zelfsturend werken. Alle trainingen zijn verweven met Storytelling. Ook traint zij organisaties met hun branding en het inrichten van recruitmentprocessen op basis van Storytelling.

Lees meer

Saskia Klinkenberg

Zou het niet fantastisch zijn als het werken met verhalen een serieuze plek krijgt in het onderwijs?
Dit is de missie van Saskia Klinkenberg, hogeschool docent bij Hogeschool Rotterdam.
Door het vangen en optekenen van het verhaal leert de student verbanden te leggen tussen wie zij is, haar inbreng en het verhaal van de cliënt/klant. Verhalen geven inzicht, aanzet tot oplossingen en maken je uiteindelijk rijker in de uitoefening van je beroep en als mens.
Wat is het verhaal van de reis, van jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling gedurende de opleiding?

Lees meer

Sigrid van Iersel

Verhalen zijn haar grote liefde. Ze noemt ze toverballen voor het brein. Ze verleiden, ze blijven plakken en ze laten telkens nieuwe lagen zien. Verhalen geven betekenis en reiken het grotere perspectief aan. Dankzij storytelling snap je ineens waar je het allemaal voor doet. Na haar studie Nederlands heeft Sigrid jarenlang als journalist talrijke verhalen opgetekend van uiteenlopende mensen.

Lees meer

Henk Hofman

Henk Hofman is jarenlang docent geweest bij de Storytelling Academy. Hij is de auteur van verschillende boeken over improvisatie, storytelling en persoonlijke ontwikkeling. Hij heeft zijn opleiding gevolgd aan de HKU en diverse opleidingen in binnen – en buitenland en is medeoprichter geweest van een Academie voor Creatieve Therapie.

Lees meer

Alumni en Storytelling Clan

Vanaf 2013 hebben wij al veel mensen opgeleid tot Chief Storyteller. Deze mensen zijn in diverse branches aan het werk met ons mooie verhalenvak.
Samen vormen zij de Storytelling Clan, een groep gecertificeerde, ervaren storytellers die de kunst verstaan om verhalen op praktische en inspirerende wijze in te zetten voor uiteenlopende vraagstukken. Voor iedere vraag ontwikkelen wij een professioneel en inspirerend aanbod op maat.

Bezoek website Storytelling Clan