Meesterlijk Vertellen

Twee dagen

Inschrijven

Opleiding

‘Breng speelsheid aan in je vertelstijl’

Ontgrendel de kracht van spelend vertellen en verrijk je storytelling vaardigheden tijdens deze boeiende tweedaagse cursus. Door te luisteren naar ‘het hart’ van het verhaal, verleg je de grenzen van jouw vertelkunst en leer je je eigen verhalenbron aan te boren. Dit opent de deur naar moeiteloos improviseren, het vertellen vanuit meerdere perspectieven en het vergroot je wendbaarheid als verteller, waardoor het vertellen een waar feest wordt voor zowel jou als je luisteraars.

Verdieping door Terugspeeltheater

Deze cursus integreert de principes van ‘Terugspeeltheater’ met Storytelling. Centraal staat het aanspreken van je eigen verhalenbron. Vertrouwd raken met (oer)oude verhaalstructuren vergemakkelijkt dit proces. Blijf dicht bij jezelf en leer hoe je accenten kunt leggen, waardoor je de mogelijkheid hebt om vanuit verrassende invalshoeken te vertellen.

 

Docenten

Marius Gosschalk

Verhalenverteller, trainer/coach, dramatherapeut

Marius is docent, verhalenverteller, acteur en oorspronkelijk opgeleid als dramatherapeut. Kenmerkend voor zijn werk is dat hij zich steeds beweegt op het gebied van de (persoonlijke) ontwikkeling van mensen in organisaties. Hierbij komt het werken met verhalen komt steeds weer terug. In coaching en training / lessen en in verandertrajecten.

Marius is al sinds 1996 bezig met Terugspeeltheater. Voor hem een ultieme leerschool om zichzelf  toe te staan te improviseren en aanwezig te zijn op het (vertel en speel-) podium. 

Lees meer

Het hart van het verhaal

Spelen, improviseren en luisteren naar ‘the heart of the story’ komen voort uit het Terugspeeltheater*. Het leren aanspreken van je eigen verhalenbron staat daarbij centraal en dat gaat makkelijker als je vertrouwd raakt met (oer)oude verhaalstructuren. Wanneer je dichtbij jezelf blijft en leert hoe je accenten kunt leggen is het makkelijker om vanuit verrassende invalshoeken te vertellen.
‘Het hart van het verhaal’ is de sleutel tot echt kunnen raken met je verhaal en het geeft ruimte om er mee te spelen, invalshoeken en perspectieven te gebruiken waardoor een zogenaamd ‘gewoon’ verhaal plots een universeel karakter krijgt waardoor alle toehoorders er zich mee kunnen verbinden.
Als verteller leer je hoe een verhaal het publiek niet alleen kan raken maar hen ook kan verbinden.

Je leert in deze cursus

 • speelsheid  aan te brengen in je vertelstijl.
 • aandachtig te luisteren naar verhalen van anderen
 • je eigen verhalenbron aan te boren.
 • vertellen vanuit diverse perspectieven
 • je vermogen te verbeteren  om vrij en zelfverzekerd voor een publiek te bewegen.

Voor wie?

Als je je Storytelling vaardigheden wilt uitbreiden en vrijer en zelfverzekerder wilt leren vertellen, dan is deze cursus een aanbeveling.
Laat je verhalen tot leven komen en word een meesterlijke verteller! Schrijf je nu in voor deze unieke cursus en ontwikkel de kunst van betoverend en speels vertellen!

 • Terugspeeltheater komt uit de USA en is sinds de jaren ’70 van de vorige eeuw wereldwijd verspreid. Het is een vorm van geïmproviseerd community theatre waar heel uiteenlopende soorten publiek uitgenodigd worden om een verhaal te vertellen uit hun eigen leven, waarna de spelers en muzikanten dat verhaal direct tot theater maken. Een heel verrijkende en verbindende ervaring.

 

Opbouw

Dag 1

Introductie en verkenning
 • Kennismaken met diverse speelse werkvormen.
 • Introductie van verschillende verhaal-structuren.
 • Vertellen en spelen.
 • Terugspelen en het beluisteren van ‘the heart of the story’.
 • Opnieuw vertellen vanuit diverse perspectieven.
1

Dag 2

Verdieping
 • Verkennen van nieuwe vormen van Terugspeeltheater.
 • Spelen met oude verhaalstructuren.
 • Manieren ontdekken om zowel eigen als bestaande verhalen moeitelozer te vertellen.
1

Locatie

Theaterhuis De Berenkuil

Biltstraat 166
3572 BP Utrecht

Theaterhuis de Berenkuil is een levendig cultureel verzamelpand in de Utrechtse wijk Wittevrouwen. De drie studio’s, theaterzaal en vergaderkamer worden verhuurd aan jong en oud, professional en amateur. Wij zoeken voor elke vraag een passende plek. Mail of bel ons voor de mogelijkheden!

Kom met de fiets of de bus (halte Oorsprongpark).
Parkeren kan in de Hoefijzerstraat (afslag Veeartsenijstraat vanaf de Biltstraat) of in de parkeergarage van de Kruisstraat.

Data

Meesterlijk Vertellen

Voorjaar 2024 6 & 7 juni 2024 van 10.00 u tot 17.00 u

Najaar 2024 24 & 25 oktober 2024 van 10 tot 17.00 u

Kosten

Gehele leergang

€675,-,- ex 21% BTW Aanmelden