Opleiding Chief Storyteller

9-daagse opleiding + afstudeertraject

Inschrijven

Opleiding

In ieder werkveld klinkt steeds luider de roep om verhalen. Er is een grote behoefte om betekenis te geven aan wat we doen en antwoord te geven op de vraag: waarom doen we wat we doen en waartoe zijn wij op aarde?

Storytelling is een inspirerende manier om antwoorden te vinden en een echt en geloofwaardig verhaal te vinden.

De opleiding tot Chief Storyteller richt in 3 modules en een individueel traject zich op mensen die met verhalen willen leren werken in een professionele context.
Communicatieprofessionals, P&O-ers, teamleiders, trainers, HRM-managers, consultants, mensen uit het onderwijs, advocaten, theologen, acteurs, presentatiecoaches, therapeuten…, mensen uit veel beroepsgroepen melden zich bij de Storytelling Academy.

Weet je niet zeker of je de hele opleiding wilt volgen? Meld je dan aan voor losse modules en volg de opleiding in je eigen tempo.

Aanmelden losse modules

Docenten

Mieke Bouma

Hoofddocent, dramaturg, storycoach en auteur

Mieke is auteur, docent en storyteller. Ze is opgeleid in het theatervak, was docent aan de Theaterschool in Amsterdam, studeerde Theater-, Film en Televisiewetenschappen aan de universiteit van Utrecht en schreef scenario’s voor film, tv en opdrachtfilms. Ze schreef diverse boeken over storytelling.

Lees meer

Marius Gosschalk

Verhalenverteller, trainer/coach, dramatherapeut

Marius is docent, verhalenverteller, acteur en oorspronkelijk opgeleid als dramatherapeut. Kenmerkend voor zijn werk is dat hij zich steeds beweegt op het gebied van de (persoonlijke) ontwikkeling van mensen in organisaties. Hierbij komt het werken met verhalen komt steeds weer terug. In coaching en training / lessen en in verandertrajecten.

Lees meer
antoinette

Antoinette van den Steenhoven

Docent, storycoach, presentatietrainer, ademtherapeut

Antoinette Beijen is docent aan de Storytelling Academy. Daarnaast leent ze als professioneel voice-over haar stem om het verhaal van anderen te vertellen. Als presentatietrainer en storycoach helpt zij anderen om stem te geven aan hun eigen verhaal. Zij traint en begeleidt managers en professionals bij het effectief overbrengen van hun boodschap in situaties waarbij veel op het spel staat.

Lees meer

Wat is chief storyteller?

De term ‘Chief Storyteller’ is uit Amerika over komen waaien. Nike begon ermee en inmiddels zijn in talloze bedrijven Chiefs Storytellers aan het werk met als taak de blauwdruk van het bedrijf levendig te houden en verhalen over het bedrijf te verzamelen. Doel is de cultuur te versterken, te bouwen aan een sterk merk, de betrokkenheid te vergroten en mensen blijvend enthousiast en gemotiveerd te houden, zowel klanten als medewerkers. De Chief Storyteller speelt in dit proces een cruciale rol.

Maar voor ons betekent Chief Storyteller nog meer! Het woord ‘Chief’ associeren we ook met de traditionele Chief – het opperhoofd – van een indianenstam, die ervoor zorgde dat er verhalen gedeeld werden in de clan, dat iedereen aan het woord kwam, dat ieder verhaal telde, maar ook dat de wijsheid gewaarborgd werd. Een Chief Storyteller kan dus in tal van omgevingen werken, vertellen, verhalen ophalen en zo een bijdrage leveren aan een gevoel van saamhorigheid en zingeving. Wij streven ernaar, net als de traditionele Chief, via ons mooie verhalenvak wijsheid, licht en liefde te verspreiden.

Een Chief Storyteller kan één of meerdere van deze rollen vervullen:

Auteur
In staat zijn verhalen te schrijven rond basiseisen voor compositie, dramatische opbouw en stijl.

Verteller
In staat zijn authentiek en levendig te vertellen

Coach/Facilitator
In staat zijn narratieve processen te begeleiden.

Luisteraar/Onderzoeker/Verzamelaar
In staat zijn verhalen te vinden, te destilleren en deze betekenisvol terug te koppelen of te spiegelen.

Opbouw

Plenaire modules:

Apprentice storyteller

Driedaagse introductie en inwijding in de wereld van verhalen. Een intensieve kennismaking met de Reis van de Held, filmfragmenten, vertelopdrachten, oude verhalen en eigentijdse avonturen.

1
Bachelor Storyteller A

Driedaagse module. Hoe vertel je een authentiek verhaal? Wat is jouw verhaal? Welke verhalen draag je met je mee? Aandacht voor verteltechniek, stem, houding en verhaalopbouw.

2
Bachelor Storyteller B

Driedaagse module. Interventies met Storytelling in de beroepspraktijk. Hoe ga jij verhalen inzetten in de praktijk?

3

Persoonlijk afstudeertraject:

Coaching on the job

ca. 8 a 10 uur persoonlijke begeleiding bij narratieve interventies of verhaalontwikkeling. Aan de slag met Storytelling in de eigen beroepspraktijk.

1
Masterproof Chief Storyteller

Proeve van bekwaamheid: artikel, verhaal of film. Eindpresentatie over het toepassen van storttelling in de beroepspraktijk.

2

Locatie

Hermonde – Bennekom

Bornweg 12b
6721 AH Bennekom

De meeste opleidingen van de Storytelling Academy vinden hier plaats. Wij genieten daar altijd van rust, ruimte, natuur en gastvrijheid.

Wil je overnachten in de buurt dan zijn allerlei mogelijkheden. Het is aan te raden zelf te zoeken via Booking.com in de omgeving Wageningen/Ede/Bennekom. Je treft daar diverse hotels en Bed & Breakfasts.

Data

Leergang 17 = VOL!

Najaar 2021 9, 10, 11 sept. 4, 5 & 6 nov. 9, 10, 11 dec + afstudeertraject

Leergang 18

Voorjaar 2022 10, 11, 12 feb - 7, 8, 9 apr -16, 17, 18 juni + afstudeertraject

Leergang 19

Najaar 2022 8, 9, 10 sept - 10, 11, 12 nov -15, 16, 17 dec + afstudeertraject

Kosten

Gehele leergang

€4250,- ex 21% BTW Aanmelden

Per module

€1100,- ex 21% BTW Aanmelden