Storytelling-experts

Vanaf 2013 hebben wij al veel mensen opgeleid tot Chief Storyteller. Deze mensen zijn in diverse branches aan het werk met ons mooie verhalenvak.
Samen vormen zij de Storytelling Clan, een groep gecertificeerde, ervaren storytellers die de kunst verstaan om verhalen op praktische en inspirerende wijze in te zetten voor uiteenlopende vraagstukken. Ieder op zijn of haar eigen wijze.

Zoekt u een Storytelling-expert voor een beoogde workshop of training? Voor iedere vraag ontwikkelen wij een professioneel en inspirerend aanbod op maat.

 

Kom op verhaal

Al sinds onze vroegste geschiedenis delen mensen verhalen met elkaar om antwoorden te vinden op deze vragen en helderheid en verbondenheid te creëren in een chaotische wereld. Een missie die de Storytelling Experts van de Storytelling Clan met passie voortzetten. Wij helpen mensen, teams en organisaties om op verhaal te komen.

Aanbod op maat

Wij stellen voor u een programma, workshop, training samen in nauwe samenspraak en geheel volgens uw wensen. Of het nu om een kennismakingsworshop Storytelling gaat, een inspiratiesessie, een bijdrage aan een verander-programma, een online training, een cursus speechschrijven of leren presenteren met Storytelling. Wij kunnen op vele verzoeken ingaan.

Corporate Story

Een goed bedrijfsverhaal samenstellen is een kunst. Het bevat de bedrijfsfilosofie, de drijfveren, de angsten maar vooral de spirit. Het verhaal heeft een kernbelofte, het vertelt over het waarom en behandelt vaak een specifieke menselijke waarde die al of niet op het spel staat. De corporate story is vaak de kapstok voor vele andere verhalen in de organisatie. Wij helpen bij het samenstellen en/of schrijven van dit verhaal , maar ook bij het vertellen en delen.

Leiderschap

Het is een kunst verhalen te vertellen die de troepen waarachtig in beweging krijgen, die anderen helpen inzichten te verwerven. Verhalen die vertrouwen wekken, die nieuwe perspectieven bieden, maar ook verhalen die je bedrijf profileren, die je idee verrassend over het voetlicht brengen. Verhalen die mensen motiveren en inspireren. Wij helpen leiders en managers visie op de toekomst te delen, gedeelde waarden te bekrachtigen, betekenis te creëren en mensen te motiveren tot samenwerken.

Interne en externe communicatie

Storytelling is een totaalpakket voor interne en externe communicatie. Maar het begint allemaal bij Identiteit en Waarden (wie zijn we en waarom doen we wat we doen?). Bij een krachtige, gezonde organisatie is het interne verhaal gelijk aan het externe verhaal. Wij helpen bij vraagstukken rond identiteit, cultuur, strategie. Wij leren o.a. communicatieafdelingen hun boodschap op verhalende wijze te communiceren. Ook via schrijfworkshops.

Sales en marketing

Storytelling is een krachtige manier om het  – unieke – verhaal van een product of dienst uit te dragen. Het biedt werkwijzen om een sterk merk te ontwikkelen dat tot de verbeelding spreekt, waarmee aantrekkingskracht en geloofwaardigheid wordt vergroot, waarmee duidelijk wordt hoe het merk bijdraagt aan een betere wereld. Wij helpen bij merkontwikkeling, branding, brandstories en pitches.

Coaching en persoonlijk leiderschap

Wij mensen zijn verhalenvertellers en creëren betekenis door een verhaal te vertellen over ons leven. Dat verhaal is voortdurend in ontwikkeling. Soms moet het bijgesteld worden. Verhalen zijn essentieel als het gaat om het vormgeven van onze identiteit en de manier waarop we ons presenteren aan de wereld (en op de arbeidsmarkt). Wij helpen mensen hun verhaal te vinden en te delen. Bij sollicitaties, HRM-kwesties, persoonlijke coaching en persoonlijke effectiviteit.

Storytelling workshops en –trainingen

Kennis maken met de rijke wereld van storytelling? Wij verzorgen (korte) kennismakingworkshops, teambuilding-sessies en inspiratie sessies. Vertel ons wat je wil bereiken en bij wie en wij zoeken voor u de juiste Storytelling-expert

 

Storytelling-experts

Mieke Bouma

Oprichter, hoofddocent, dramaturg, storycoach en auteur

Mieke is auteur, docent en storyteller. Ze is opgeleid in het theatervak, was docent aan de Theaterschool in Amsterdam, studeerde Theater-, Film en Televisiewetenschappen aan de universiteit van Utrecht en schreef scenario’s voor film, tv en opdrachtfilms. Ze schreef diverse boeken over storytelling, w.o. Storytelling in 12 stappen, De kleine Campbell, Het verhaal van je leven en meer…

De reis van de held – archetypen – narratief coachen 

Lees meer

Marius Gosschalk

Verhalenverteller, trainer/coach, dramatherapeut

Marius is docent, verhalenverteller, acteur en oorspronkelijk opgeleid als dramatherapeut. Kenmerkend voor zijn werk is dat hij zich steeds beweegt op het gebied van de (persoonlijke) ontwikkeling van mensen in organisaties. Hierbij komt het werken met verhalen komt steeds weer terug. In coaching en training / lessen en in verandertrajecten.

Lees meer
antoinette

Antoinette van den Steenhoven

Docent, storycoach, presentatietrainer, ademtherapeut

Antoinette is docent aan de Storytelling Academy. Daarnaast leent ze als professioneel voice-over haar stem om het verhaal van anderen te vertellen. Als presentatietrainer en storycoach helpt zij anderen om stem te geven aan hun eigen verhaal. Zij traint en begeleidt managers en professionals bij het effectief overbrengen van hun boodschap in situaties waarbij veel op het spel staat.

Lees meer

Titia Wolf

Trainer business storytelling, incompany; presentatietrainingen & kleinkunstenaar

Titia Wolf werkt als docent voor de Storytelling Academy. Ze helpt als professioneel storyteller professionals in zowel profit als non-profit bedrijven de kracht van verhalen in te zetten bij grote en kleine organisatieveranderingen; Storytelling om kernwaarden tot leven te brengen, om de koers betekenis te geven en daarmee je mensen in beweging te krijgen. Haar ervaring opgedaan als managementconsultant combineert ze met het theater vak. Titia weet met een analytische blik en veel enthousiasme storytelling in organisaties als een effectief en authentiek veranderinstrument aan haar deelnemers over te brengen. Wanneer het verhaal bevlogen gepresenteerd is en mensen geraakt zijn door de boodschap is haar missie volbracht. Immers een goed verhaal op het juiste moment goed verteld kan een enorme impact hebben.

 

Lees meer

*Customized programs can also be provided in English

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op.

Contact

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.