Wat is dat toch met het getal 12?

De opleiding tot Chief Storyteller start met de twaalfde leergang. Ben jij de twaalfde ridder?

Twaalf is een bijzonder getal, dat weet iedereen. In de Bijbel wordt het in het boek Jona als het getal van de volmaaktheid aangeduid. Hercules moest twaalf werken verrichten, er zijn twaalf tekens in de dierenriem, twaalf maanden, twaalf uren in de klok, er woonden twaalf Griekse Goden op de berg Olympus, Jezus had twaalf discipelen, Jacob had twaalf zonen, die weer de voorvaders waren van de 12 stammen van Israël. Er is een verhaal over de twaalf rovers, je hebt ook de twaalfvingerige darm,  de Europese vlag kent twaalf sterren, in de muziek heb je het octaaf. In de Numerologie is 12 een grondgetal en aan de Ronde tafel van Koning Arthur zaten twaalf ridders.

12 stappen en 12 archetypen

En ja, wij bij de Storytelling Academy hebben ook iets met twaalf. Wij gebruiken de 12 stappen van de reis van de held (Storytelling in 12 stappen (12de druk!en de 12 archetypen (de 12 oerkarakters van storytelling).

En nu het bijzondere nieuws… in februari starten we met de 12de leergang!

We hebben gemiddeld altijd 12 deelnemers en inmiddels dus 144 mensen mogen inwijden in de kracht en de magie van verhalen. En net zoals bij de Riders van de Ronde tafel, is de belangrijkste queeste het zoeken van de Heilige Graal.

Als echte helden vinden zij hun weg in allerlei sectoren. Wij zijn steeds weer verrast over de toepassingen die men vindt om met verhalen aan het werk te gaan en ook verrast door de diversiteit van beroepsgroepen. Zoals in basisonderwijs, HBO, universiteiten, gemeentelijke, provinciale en landelijke overheden, advocatuur, ministeries, non-profit organisaties, ziekenhuizen, banken…

Voor de 12deleergang zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Zullen we weer uitkomen op twaalf? Ben jij de 12de ridder?

Dat zou magisch zijn!

 

 

 

Plaats een reactie