Tell me who I am

De ontroerende documentaire ‘Tell me who I am’ vertelt het verhaal van de eeneiige tweelingbroers Marcus en Alex. Op zijn 18de verliest Alex door een ongeluk zijn geheugen. De enige die hij nog herkent is zijn broer Marcus die hem het verhaal van hun leven vertelt.

Die maakt de keus te vertellen over hoe zij beiden zijn opgegroeid in een gelukkig, liefdevol gezin. In Marcus’ ogen geeft hij hiermee aan Alex een groot cadeau omdat de waarheid verschrikkelijk pijnlijk is.
Als hun moeder overlijdt, komen er barsten in de zorgvuldig gecreëerde werkelijkheid en moet Alex het verhaal in zijn hoofd bijstellen

Onze identiteit wordt gevormd door de verhalen die wij onszelf en elkaar vertellen. Als we deze verhalen veranderen, veranderen we onze identiteit.

Narratief coachen
In de cursus narratief coachen leer je de verhalen van je coachee te gebruiken. Wat is het verhaal dat je coachee zichzelf vertelt? Wat voor andere perspectieven zijn er mogelijk? Wat kan dat losmaken voor je coachee? Hoe kan je coachee de held of heldin in zijn of haar verhalen zijn?

Lees meer….

Plaats een reactie