Storytelling in 12 stappen

Op zoek naar het goud

(voor fictieschrijvers, romanciers, scenarioschrijvers, animatiefilmers, regisseurs, producenten)


Op zoek naar het goud, storytelling in 6 weken, bestaat uit 6 bijeenkomsten van 3 uur om je creativiteit te herontdekken en werk te maken van je schrijfplan. De 6 weekse cursus  biedt een interactieve en creatieve aanpak die erop gericht is handen en voeten te geven aan ideeën die liggen te sluimeren of verhalen die moeten worden verteld.

Data Storytelling in 12 stappen - Op zoek naar het Goud
Data: Data 2019: 6, 20, 27 maart en 3, 10 en 17 april 2019. 10.30 uur tot 13.00 uur.

Het programma is gebaseerd op het boek Storytelling in 12 stappen – op reis met de held. De 12 stappen worden in 6 weken behandeld en vormen inspiratiebron voor je schrijfproces.

Heb jij een half af manuscript, een goed verhaal-idee wat je graag zou willen uitwerken, aarzel je om jouw boekvoorstel in te dienen bij een uitgever? Wil je weten hoe je spanning aanbrengt in je verhaal? Of hoe je karakters opbouwt?
Kortom… wil je eindelijk verder komen met je schrijfproject?

Lees meer over de cursus Storytelling in 12 stappen
Iedere week worden twee stappen uit de reis behandeld en geplaatst in de context van het avontuur dat niet alleen jouw held of heldin maar ook jij als auteur moet aangaan.
Dat betekent soms weerstanden overwinnen, andere keren lef tonen, of je kwetsbaar opstellen. Om uiteindelijk ervan overtuigd te raken dat jij de wereld kunt verrijken met jouw oogst (jouw verhaal, jouw roman, jouw filmscenario).

Plezier en inspiratie Filmfragmenten, schrijfoefeningen en voorleesmomenten zorgen voor onvergetelijke en inspirerende bijeenkomsten. Iedere week is er ook een huiswerkopdracht. De cursus zorgt gegarandeerd voor het hervinden van het plezier in het schrijven, het ontmantelen van je innerlijke criticus en het opruimen van belemmerende overtuigingen als het gaat om je eigen schrijfproces (‘Ik kan het niet, het is al geschreven, ik heb geen tijd, ik vind nooit publiek, wie zit er op nu op te wachten?’)

Schrijven is goed voor de ziel en het brengt de binnen- en de buitenwereld op een lijn.

‘Storytelling in 12 stappen – Op reis met de held’ is gebaseerd op de Writers Journey van Christopher Vogler en die baseerde zijn model op het inspirerende oeuvre van Joseph Campbell, de ‘Grandfather’ van de Storytelling.

Mieke Bouma schreef voor de Nederlandse markt een eigen versie en het boek is inmiddels een bekende gids voor beginnende en gevorderde schrijvers, regisseurs, producenten.

Uniek en toch universeel
Ieder verhaal, mits goed verteld, is een variatie op een eeuwig terugkerend thema. Vaak betreft het een hoofdpersoon die ergens naar verlangt en in dat verlangen wordt gedwarsboomd. De zoektocht naar vervulling, liefde en de moeilijkheden die daarvoor overwonnen moeten worden herkent ieder mens. Maar in elk verhaal krijgt het een unieke vorm. Els verhaal heeft daarom behalve unieke kenmerken ook herkenbare en universele aspecten. Het uitwisselen in de schrijfgroep zorgt voor herkenning, creativiteit en veel gouden ideeën.

Storytelling in 12 stappen
Het praktische boek Storytelling in 12 stappen hielp al vele beginnende en gevorderde schrijvers bij het vertellen en schrijven van verhalen. Het bevrijdt creativiteit en ideeën, het verschaft inzichten. Het genereert lef, doorzettingsvermogen en bovendien helpt het boek schrijvers hun verhaal handen en voeten geven en hun verhaal eindelijk eens af te maken.

In 6 weken wordt niet alleen je verhaal bevrijd, maar maak je ook een persoonlijke reis als schrijver/maker. Wat is je droom? Wat heb je te vertellen? Waar ben je naar toe op weg? Waar zit je angst en je weerstand? Hoe kun je je innerlijke draken bestrijden of moet je ze juist berijden?

Al schrijvend ontdek je het goud en bevrijd je je creativiteit.

Investering Particulieren: € 525,00 incl. 21 % BTW
ZZP’ers en organisaties: € 525, 00 excl. 21 % BTW

Plaats: Storytelling Studio - Spaarndammerdijk 17-huis, Amsterdam.

Lees meer over de cursus