Storydesign – boek

Hoe zet je verhalen in in presentaties? Een vraag die ons als storytellers regelmatig bereikt. Hoe doe je dat?

We weten allemaal dat een anekdote als opening van je presentatie verbindt en de luisteraars mogelijk direct  in het hart raakt. Feiten en cijfers beklijven maar amper, maar een goed verteld verhaal wel. Ook al gebruik je dat verhaal om je kernboodschap over je beleid of strategieën aan te kondigen of lastige feiten te verklaren.

Hoe je dat kunt doen en hoe je een helder en impactvol story-ontwerp maakt, leggen Farah Nobbe en Natalie Holwerda-Mieris op heldere wijze uit in dit boek.

We kennen het allemaal: veel sprekers komen niet veel verder dan het chronologisch voorlezen van eindeloze sheets met bullets. Gemiste kansen!

In dit boek krijg je de geheimen van klassieke denkers als Aristoteles, insidertips van storytellers als Walt Disney, en ontdek je welke intrigerende kennis de hedendaagse wetenschap over beïnvloeding biedt. ‘Storydesign’ is een ingenieuze methodiek die je presentaties voor altijd zal veranderen. Je leert hoe je het vertrouwen van je publiek wint, hoe je ze op jouw manier naar de realiteit laat kijken en hoe je ze tot actie aanzet.

Het geheim van een succesvolle presentatie zit aan de achterkant: het ontwerp van je verhaal bepaalt grotendeels de impact van je presentatie. En over het ontwerpen van overtuigende verhalen is veel meer bekend dan de meeste mensen weten.

Storydesign is verkrijgbaar in de vorm van een boek, een training en een e-course. De Storydesign methode leert je hoe je het vertrouwen van je toehoorders wint, hoe je hen op jouw manier naar de realiteit laat kijken en – niet onbelangrijk – hoe je hen tot actie aanzet. Het effect? Slimme, glasheldere en meeslepende presentaties waarmee je meer invloed hebt dan ooit.

Storydesign.nl is een initiatief van Nobbe Mieras Trainingen.

Een aanrader voor storytellers die mensen helpen bij hun presentaties.

 

Plaats een reactie