Als je iets te vertellen hebt, moet je een goed verhaal hebbenHenk Hofman

Docenten

Wij geloven in de kracht en de magie van verhalen. Een goed verhaal, op het juiste moment ‘goed’ verteld, kan een wereld van verschil maken.
Het kan inzicht geven, mensen in beweging zetten, aansporen, het kan verlichten, opluchten, verbinden en gedrag beïnvloeden.
Wij zijn opleiders in hart en nieren en onze liefde voor het verhalenvak en onze kennis en ervaring delen we graag met mensen die storytelling professioneel willen leren toepassen.

We hebben jarenlange ervaring in het verhalenvak als dramadocent, auteur, scenarioschrijver, dramatherapeut of zijn gecertificeerde Storytellers.

Ieder mens betreedt het wereldtoneel als een geroepenePlato

De Storytelling Clan is een groep gecertificeerde, ervaren storytellers, afgestudeerd aan de Storytelling Academy. Zij verstaan de kunst om verhalen op praktische en inspirerende wijze in te zetten voor uiteenlopende vraagstukken. Voor iedere vraag ontwikkelen zij een professioneel en inspirerend aanbod op maat. Lees meer…

Testimonials

“Als je interesse hebt in het werken met verhalen, dan leert deze opleiding je hoe een goed verhaal in elkaar zit, je leert werken met je eigen levensverhaal. De opleiding gaat over zingeving. Je creatieve bron wordt aangeboord. Het maakt je wakker en nodigt uit tot het maken van stappen in je persoonlijke – en werkleven.”
-Hilga Rota

“Bedankt dat jullie mij hebben gezien, mij hebben begeleid op de eerste stappen van mijn persoonlijke reis. Na veel hobbels, hoop ik dat mijn reis nu eindelijk mag beginnen. Met zoveel nieuwe ontmoetingen en inspiratie is dat een onstilbare klop op de deur naar avontuur.”
-Claudia Vrasdonk

“Het is een inspirerende en waardevolle reis in een buitengewoon fijn gezelschap. Het vormt de basis en de aanleiding om mijn eigen reis te onderzoeken en mijn gouden bergen te vinden.”
-Frank Titulaer

“Meermalen heb ik mensen om mij heen verteld het gevoel te hebben dat ik me, met deze opleiding, onderdeel van een geheim genootschap voel. Te weten welke universele blauwdruk er achter ieder verhaal schuilt, zowel fictief als in het leven van jou, mij en de buurman. Een kijkje achter de schermen van verhalen, maar meer nog een groot gevoel van troost en verbinding, te weten dat we allemaal dit pad bewandelen.”
-Lysette van Kampen

“Ik heb genoten van deze eerste onderdompeling in storytelling. De combinatie van jullie vakmanschap, jullie houding om te delen en het leren van en met elkaar te stimuleren, jullie soepele samenwerking en jullie aanvullende expertise hebben het voor mij tot een waardevolle driedaagse gemaakt. Er was ruimte voor hoofd, hart en handen. Liefdevol & confronterend waar nodig. Mieke & Henk, dank jullie wel.”
-Petra van de Kop

Wow, wat een avontuur! Met 12 leerlingen en twee docenten op reis gaan met de held. Drie dagen ondergedompeld te worden in de magie van verhalen vertellen en delen. Voor mij kwam deze kennismaking met storytelling precies op het goede moment. Of zoals Mieke zegt: “When the flower is ready, the bee comes uninvited.” Als journalist schreef ik teksten om te informeren. Bij storytelling gaat het niet om informeren maar om inspireren, zoals Henk Hofman duidelijk verwoordde tijdens de driedaagse. Storytelling verbindt de verhaaltaal met de werktaal en dat zijn twee werelden die ik allebei goed ken. Na deze eerste kennismaking wil ik mij van apprentice graag opwerken tot chief storytelling.”
-Edith de Wit

“De Storytelling Academy geeft handen, voeten en boven al een stem aan (liefde voor) verhalen.’
-Mirjam Meijs

“Mijn zoektocht naar de kracht van verhalen liep langs twéé boeiende paden die elkaar voortdurend kruisten. Het pad van de opleiding tot Chief Storyteller en het pad van mijn experiment bij de GGZ Oost Brabant. Wat ik door de inspirerende bijdragen, persoonlijke feedback en begeleiding van Mieke en Henk ontwikkelde in de workshops en begeleiding, kon ik meteen vormgeven in mijn experiment. Wat was het een prachtig avontuur! Voor geen goud te missen. De betekenis die een chief storyteller kan hebben voor de ontwikkeling van mensen, kwaliteit en organisaties staat, dank zij jullie en de opleiding, als een huis. Diepe buiging en groot applaus hiervoor!”
-Ria Kauffman – organisatiekundige, interim-manager, docent en onderzoeker.

“Als Storytelling wordt uitgelegd als “een verhaaltje vertellen”, dan heb ik een verrassing: dat is het niet. Er is niets mis met een verhaaltje, maar dit is diep en breed en vraagt om studie en  onderzoek naar jezelf. Naar wat je kunt en vervolgens de toepassing daarvan. Met, ja toch….een verhaal. Maar dan een verhaal met een fundament en een bedoeling. Ik ben nog steeds onder de indruk.”
-Wouter Kalkman, communicatieadviseur Ministerie van Defensie.”

“Kan uren naar jullie luisteren en kijken. Zoveel passie, zoveel deskundigheid en zo naturel!”
-Wilma aan den Toorn – opleidingsadviseur Cello

“Deze drie dagen waren voor mij echt een openbaring, ik heb zo veel ideeën opgedaan en ben best uit uit mijn schulp gekropen, dat doe ik normaal niet zo snel.”
– Sonja Wessels – Comic House

“Storytelling geeft mooie persoonlijke inzichten en kan een bedrijf helpen een unieke identiteit neer te zetten waar iedereen zich in kan vinden. Henk en Mieke ‘Walk the talk’; ze begeleiden je met passie, authenticitiet en respect.”
Hester Regoort – communicatieadviseur.

“De Storytelling Academy creëert beweging op meerdere niveaus. Je wordt meegenomen naar de basis van storytelling en bouwt vanuit deze voedingsbodem aan een repertoire om professioneel met storytelling aan de slag te zijn. Tegelijkertijd maak je een reis naar binnen, naar je eigen bron, en ontdek je de storyteller in jezelf. Professioneel en persoonlijk zeer waardevol.”
– Mirjam Meijs / Organisatieadviseur Gemeente Rotterdam

“Een geweldige opleiding waar je dieper gaat dan alleen de tips & trucs van Storytelling.”
-Reinier Rombouts – Achmea

“Ik heb altijd gedacht dat zingen voor een groep mensen het intiemste was wat je kon doen. Na deze drie dagen ben ik daar niet meer zo zeker van. Persoonlijke verhalen, verhalen met impact vertellen aan elkaar is misschien wel intiemer. Ik wil graag afstuderen aan deze Academy.”
-Huseyin Cahit Olmez Acteur/aikidotrainer

“Storytelling Academy is het instituut om storytelling te leren! Niet alleen de verleiding van het verhaal zelf, maar de betekenis, de waarden, de verandering. De kracht in het verhaal! Dat leer je bij de Storytelling Academy.”
-Bart Vermeulen

“Een hele fijne manier om de verhalen in ons leven opnieuw te ontdekken en weer ruimte te geven”. -Marcel de Vries -UWV

“Mieke Bouma en Henk Hofman brengen met de leergang storytelling wijsheid in organisaties. Daar kun je nooit genoeg van hebben”.
-Joyce Oomen – Manpower group

“De reis van de held biedt  herkenbare aanknopingspunten voor de worsteling die organisaties en mensen doormaken bij een verandering. In de training wordt geleerd eigen persoonlijke ervaringen en verhalen te gebruiken als ” illustratie” voor de stappen in de reis.  Daarmee kunnen grote thema’s als kleine cadeautjes worden verpakt  en aangereikt. Degene die het uitpakt kan het zelf bekijken. Dank.” 
-Christa Koets, Gemeente Barendrecht

‘Mieke en Henk hebben ons op een boeiende manier door de 12 stappen van de storytelling geleid, nl. door die o.a. te koppelen aan eigen ervaringen. Daarnaast werd er per stap in de cirkel een bekend filmfragment getoond en/of een relatie gelegd met een bestaand verhaal.  Door de stappen op deze manier doorleefd te hebben wint het aan waarde… De eerste stap naar chief storyteller is gelegd. Wordt vervolgd!’
-Joke Rood

‘De training zindert nog na, ik heb er heel erg van genoten en weet zeker dat ik verder wil met storytelling’.
-Petra Muns – RIVM

over Henk Hofman:
“Ik was meerdere keren getuige van hoe Henk werkelijk luisterde en kon aanvoelen wat de persoonlijke verhaal voor de verteller betekende en daar iets mee deed. Buitengewoon ontroerend en inspirerend, vond ik het. Het verhaal van de springmuis heeft me geraakt. Dank je.”
“Een feest om les van te krijgen”

over Mieke Bouma:
“De passie en expertise die bij Mieke aanwezig is maakte dat ik alles wilde absorberen. De 12 stappen en de manier van het brengen, koppelen aan ons persoonlijk leven maakt dat het beklijft. Dank je.”
“Een hele fijne docent, bewaker van de lesstructuur”

Cursisten over de workshop IMPACT
“Dank je wel voor jullie open, niet-oordelende houding tijdens de workshop. Ik vond dat jullie beiden goed omgingen met onze emoties en evt. blokkades (begrijpend en tijd geven om te delen/herstellen).
Zoals gezegd in de cursus vond ik vooral de reis van de held (de 12 stappen) erg handig om de laatste oefening mee te doen.”

“Dankzij de ongedwongen sfeer, de opbouw van de oefeningen en de constructieve feedback van trainers en medestudenten vond ik een bron van inspiratie in mezelf en vond ik het steeds gemakkelijker ogenschijnlijk saaie informatie met een creatieve twist om te vormen tot grappige, krachtige of emotionele verhalen.
Aan het einde van de dag wist ik: ‘dit is waar mijn hart, mijn passie ligt – mensen inspireren met relevante en onderhoudende verhalen!’
Dank je wel”

De workshop/cursus/training laat je inzien dat iedereen een verhaal te vertellen heeft en vervolgens hoe je dit verhaal het best kunt vertellen. Het was een inspirerende dag die me heeft aangezet om een sprong in het diepe te nemen en storytelling te integreren in zowel mijn werk als privé-leven.

– Cursisten over Storywriting
“De ontspannen en veilige sfeer waarin we werkten. Het is mooi om van twee vakvrouwen te mogen leren”.
– Inge Borght
“Deze training wordt geleid door vakvrouwen”.
-Charlotte Meijer
“Superinspirerende cursus niet alleen voor je werk, maar voor je hele leven”.
-cursiste Florieke Koers

Opdrachtgevers en klanten