Jos van der Steen

Jos-Van-Der-Steen

Jos van der Steen beschreef voor zijn afstuderen de Odyssee van zijn vak: vijf generaties trainingsacteurs op reis vanaf 1978 naar nu, uitkomend bij de 5.0 versie van het trainingsacteren. Met in de hoofdrol: de vijf generaties, verhalen uit de praktijk, een praktische visie, de spelleercyclus, de vier verhaalrollen en vier verhaalcompetenties, de zes W’s, de drie H’s, Tell®, high tech- high touch, techniek en theater.
Jos ontwikkelde voor de praktijk van trainingsacteurs de nieuwe methodiek Tell!® een unieke double loop learning storytelling methode.

Jos van der Steen is regisseur, trainingsacteur en Chief Creative Officer van Act Inc., marktleider in trainingsacteren. Hij volgde aan de Artez Hogeschool voor de Kunsten de opleiding docent theater en regisseur, geeft les aan de Act Inc. Academy waar alle ruim 300 acteurs het vak leren en blijven leren en bouwt voortdurend nieuwe concepten, trainingen, assessments, games en bedrijfstheater voor de b.v. NL.
Het vinden, schrijven, vertellen, spelen en regisseren van verhalen voor leer- en ontwikkeltrajecten noemt hij ‘Spelen met de werkelijkheid’.

Plaats een reactie