Masterclasses

Zoek je inspiratie voor je storytelling-praktijk? Wil je je bijscholen of een bepaalde techniek beter beheersen?
Vanaf 2018 organiseert de Storytelling Academy masterclasses speciaal voor storytellers, studenten en ex-studenten van de Storytelling Academy. De masterclasses behandelen een deelgebied of specifiek aspect of toepassing van storytelling. Docenten worden op hun  specialisme ingehuurd.

Prijs en investering per Masterclasses ca. € 295, – per dag, excl. BTW, tenzij anders aangegeven.

Visual Storytelling 'Show & Tell'

Masterclass ‘Show & Tell’


                  Sabine Wisman

Leer in een dag de 4 stappen methode voor het bedenken en maken van een puike getekende infographic.

Tijdens deze masterclass leert schrijver/illustrator Sabine Wisman je op twee manieren infographics maken.
Op de ‘freestyle’ manier en aan de hand van de ‘4 stappen methode’ (onderzoeken, verbeelden, vormgeven en verwoorden).
Je maakt persoonlijke en getekende infographics.
Je gaat na de workshop vol enthousiasme en inspiratie de deur uit met eigen info-illu’s en ideeën om er heel wat meer te maken.
De workshop Illustreren ‘Show and tell’ is voor storytellers die niet alleen hun tekenvaardigheden wat (verder) willen ontwikkelen, maar ook willen weten hoe ze een getekende infographic maken en zich willen verdiepen in visual storytelling.
Dus niet alleen het show, maar ook het tell van een illustratie. Het maakt niet uit of je sinds de lagere school niet meer tekende of gevorderd tekenaar bent. De workshop is niet voor mensen die technisch Meesterschap willen leren.
Tijdens de workshop Illustreren ‘Show and tell’ zijn 100% realistische weergaven geen must. Je tekening hoeft niet perfect te zijn. Sabine kan je uit ervaring vertellen: jezelf dat toestaan schept enorme vrijheid.

Kosten € 295,-

Datum  oktober 2018 – datum wordt nog bekend gemaakt!
Storytelling Studio – Amsterdam

Masterclass filmvertellingen

Masterclass Filmvertellingen


Mirna Ligthart

Beelden zeggen meer dan 100 woorden. Storytelling en Film zijn dan ook nauw verbonden. Daarom biedt verhalen ophalen met film zoveel mogelijkheden. In een korte filmreportage of vlog kan je portretjes maken, je eigen verhaal vertellen, sfeerimpressies maken, bedrijfscultuur in beeld brengen of klantverhalen ophalen. Ook kan je op verschillende manieren vormgeven aan één of meer stappen uit De reis van de held. Je kunt bijvoorbeeld tonen waar de ‘oproep tot avontuur’ zichtbaar is in het bedrijf waar je werkt of bij jouw doelgroep. Of juist de focus leggen op waar de nieuwe wereld gloort.

Door interviews, vlog of als ‘fly on the wall’ met voice-over geef je jouw verhaal vorm in een kort filmpje voor social media of website. In deze masterclass van twee x 6 uur maakt ieder een (non-fictie) filmpje met de iPad.
De eerste dag oefenen we met camera en interview en bereidt ieder zijn film voor. Tussen de eerste en de tweede dag film je je materiaal. De tweede dag monteren we het filmmateriaal en kijken we het samen af.

Als je graag korte filmpjes wilt maken voor het vergroten van je impact, maar die een duwtje nodig hebt om daadwerkelijk aan de slag te gaan, wat ondersteuning zoekt in de techniek en geïnspireerd willen worden door anderen, is deze masterclass een must.

Mirna Ligthart werkte 10 jaar als editor voor documentairemaker Frans Bromet. In 2007 richtte zij stichting De frisse blik op gericht op ‘begrijpend kijken’ naar non-fictie media en het maken van filmreportages binnen het onderwijs. Sinds 2017 werkt zij onder de naam Studio Beeldrijk als trainer en initiator van participatieve filmprojecten binnen onderwijs, bedrijf en maatschappelijk domein. Zij gebruikt film als middel om veranderprocessen te initiëren, ondersteunen en zichtbaar te maken. www.studiobeeldrijk.nl
Benodigdheden: iPad (eventueel bij haar te huur)
Het is mogelijk van Studio Beeldrijk een externe microfoon te gebruiken voor het filmen.

Data: oktober/november, van 10.00 uur tot 16.00 uur. Exacte data volgen!
Locatie Storytelling Studio – Amsterdam

€ 575, -, excl 21% BTW.

Masterclass Meesterverteller

Marius-gosschalk
Masterclass Meesterverteller

“Het gaat niet om het verhaal, maar waar het ons brengt”

Ben Okri

Deze uitspraak van Ben Okri (Nigeria) is in de loop van de tijd mijn lijfspreuk geworden als het gaat om storytelling. Voor deze masterclass zal deze uitspraak ook onze gids zijn. Een verhaal vertellen dat ons ergens gaat brengen. Een verhaal dat ontmoeting, verbinding, nieuw inzicht, verstilling, vreugde, enthousiasme, nieuwe energie of het onverwachte brengt.

In deze Masterclass Meesterverteller gaan we aan het werk met een vijftal onderwerpen waardoor elke deelnemer een stap zal kunnen maken om met zijn of haar vertellen een ware ontmoeting met het publiek te kunnen creëren.

We zullen aan het werk gaan met:

  • Focus, startpunt en einde van het verhaal.
  • Contact met je verhaal en contact met je publiek.
  • Perspectief wisselingen.
  • Beeldend vertellen en actualiseren.
  • Stijlen van vertellen.

De masterclass duurt 1 dag en kan optioneel met een tweede dag verlengd worden.

Dag 1: Werken aan de vijf bovenstaande onderwerpen aan de hand van verteloefeningen.

Optioneel: in overleg met de deelnemers wordt eventueel een tweede dag geprogrammeerd. Daarin werken we met je eigen verhaal. Hierin werkt iedere deelnemer aan een eigen verhaal dat verteld en her-verteld kan worden in diverse (professionele) contexten.

Deelnemers: max 10

Kosten € 295,-

Locatie Hermonde

Data: 21 september 2018

Marius Gosschalk.

Voor leidinggevenden, docenten, professionals, en in sectoren van zorg tot commerciële marketing blijkt dat het ‘verschil kunnen maken’ valt of staat met een goed en vooral ‘eigen’ verhaal. In toenemende mate krijg ik de vraag van mensen en bedrijven te begeleiden in het vinden en vertellen van hun verhaal.

Deze oeroude manier van werken blijkt iedere keer weer verrijkend en verbindend. Het gaat om aanraken en wegschenken.

Marius (1959) is acteur /trainer/coach en verhalenverteller. Hij is opgeleid tot Dramatherapeut en volgde een studie veranderkunde bij prof H van Praag. Hij gaf ruim 10 jaar dramatherapie in de volwassenen psychiatrie en later als trainer coach in diezelfde psychiatrie.

Als (zzp) acteur /trainer/coach en verhalenverteller is hij freelance verbonden aan diverse opdrachtgevers. Als acteur en spelleider speelt hij bij Theater Draad. Daarnaast heeft hij een serie (vertel) voorstellingen gemaakt (waaronder ‘De Alchemist’ naar P. Coelho) die op gezette tijden te zien zijn in kleine theaters of op aanvraag gespeeld worden.

www.gtct.nl

Masterclass Storyimpro

Masterclass Story Impro

Wil je als storyteller je vertelvaardigheden uitbreiden en leren improviseren? Doe dan mee met deze unieke masterclass Story-impro!


Als je weet hoe verhalen in elkaar zitten en als je bekend bent geraakt met de structuur en opbouw ervan, lijkt het je dan leuk om voor de vuist weg een verhaal te kunnen vertellen? Wil je dat kinderen of volwassen mensen geboeid naar je luisteren, terwijl jij een verhaal verzint?
In de masterclass Story Impro ontwikkel je het vermogen om onvoorbereid een verhaal te vertellen met een kop en een staart, een plot en een conflict, een begin, een midden en een eind.

In deze masterclass ontwikkel je het proces van associeren-selecteren-componeren en presenteren van een geïmproviseerde vertelling.
Aspecten van de training zijn:
1. Story spine: kennis van de ‘ruggengraat’ van vertellingen
2. Identificatie: het gebruik van vertelpersonages
3. Vertelperspectief in vooruit- en terugblik
4. Timing: versnellen en vertragen

Docent: Andre Besseling
In samenwerking met de Improacademie.

november 2018 van 10.00 uur tot 17.00 uur. Datum volgt…

Maximaal 10 deelnemers.

Kosten € 295,-

Locatie: Wordt later bekend gemaakt