Mieke Bouma

mieke-bouma

Mieke Bouma (docent, storycoach en auteur) is opgeleid in het theatervak, was docent aan de Theaterschool in Amsterdam, studeerde Theater-, Film en Televisiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht en schreef scenario’s voor film, tv en opdrachtfilms. Ze gaf les in scenarioschrijven en leidde diverse scriptschrijvers op.

Sinds 2007 helpt ze mensen en organisaties bij het vinden, componeren of vertellen/schrijven van hun verhaal. Dat mondde uit in de oprichting van de Storytelling Academy, waar mensen worden opgeleid tot gecertificeerde Chiefs Storytelling

Ze houdt ervan mensen te begeleiden bij hun creatieve proces en noemt zichzelf storycoach. Ze is geïnspireerd door het werk van Joseph Campbell (De reis van de held) en de Jungiaans geschoolde auteurs als Carolyn Myss, Jean Houston en Carol Pearson.

“Alle verhalen gaan in de diepte op elkaar lijken; door verhalen uit te wisselen en op te diepen, ontdek je het wonder van de betekenisgeving”
Haar boeken (Storytelling in 12 stappen, De held in je eigen verhaal, Waarom de heks in de oven verdween, De 12 oerkarakters van storytelling)en Het Verhaal van je Leven gaan allemaal over de liefde voor het verhalenvak.

link naar website

2 gedachten over “Mieke Bouma”

  1. Beste Mieke

    Tijdens deze dagen lees ik je boek ” Het verhaal van je leven”. Wat een geweldig boek!!! Op mijn lijf geschreven omdat het voor mij nu zoveel inzichten biedt en herkenning. Mij zie je in April tijdens de 3 daagse workshop. Ik wens je een goed uiteinde!

    Met vriendelijke groeten,
    Hetty Kelderman.

    Beantwoorden

Plaats een reactie