Workshop Ik hang aan je lippen

De kunst van het voorlezen

We gaan een verhaal binnen via de deur van het inwendige oor. Het gesproken verhaal treft de gehoorzenuw die langs de basis van de schedel naar de hersenstam vlak onder de pons cerebelli loopt. Daar worden gehoorimpulsen naar boven gezonden naar het bewustzijn of anders… naar de ziel…” – Clarissa Pinkola Estes


In de workshop IK HANG AAN JE LIPPEN! ontdek je wat er allemaal bij goed voorlezen komt kijken
Je leert hoe je boeit en bindt met je verhaal.
Hoe je contact houdt met je luisteraars terwijl je voorleest.
Hoe je met je stem het verhaal tot leven wekt.
Hoe je loskomt van de tekst maar de tekst wel volgt.
Hoe je personages tot leven wekt.

In deze workshop van een hele dag wisselen theater-, stem-, presentatie- en ademoefeningen elkaar af, lezen we elkaar voor uit ons meegebrachte verhaal, oefenen we met bestaande teksten en ontdek je wie jij bent als voorlezer en hoe je anderen voedt boeit met jouw verhaal.

Voor wie?
De workshop is voor iedereen die boeiend en verbindend wil voorlezen aan volwassen luisteraars, live voor een groep, via podcasts, luisterboek of thuis op de bank aan je geliefde.

Waarom?
Het is heerlijk om naar verhalen te luisteren. Verhalen vormen voedsel voor de ziel, verhalen verbinden en reiken nieuwe perspectieven aan, maar dan moet een verhaal wel goed overkomen. Verhalen voorlezen is een kunst.

In een tijd dat de podcasts en luisterboeken als paddenstoelen tevoorschijn schieten is leren boeien met je stem een onmisbare vaardigheid.

Docent

Antoinette Beijen is Storycoach, Presentatietrainer, Ademcoach en Stemacteur.
Antoinette startte haar carrière als GZ-psycholoog en werkte ruim tien jaar met kinderen en jongvolwassenen. Gefascineerd door de kracht van verhalen om mensen en processen in beweging te brengen, ontwikkelde zij zich tot Storyteller. Sindsdien traint en begeleidt zij professionals bij het overbrengen van hun verhaal in situaties waarbij veel op het spel staat.
Antoinette werkt vanuit de overtuiging dat je boodschap pas aankomt bij de ander als er verbinding met die ander is. En voor die verbinding moet je eerst in verbinding met jezelf zijn. Haar inzichten, kennis en ervaring uit al deze domeinen brengt zij samen in deze workshop over de kunst van het voorlezen! 

Locatie

Praktische gegevens

Data: 


Woensdag 2 juni 2021

Donderdag 30 september 2021

Locatie:           : De Hoorneboeg – in de grote kamer in de villa

Tijdsduur        : Hele dag van 10.00 tot ca 16.30 uur

Investering      : € 295, – exclusief 21% BTW

Gaat door bij  : minimaal 6 personen

Schrijf je in!