Huiswerk voor het leven

Een van de uitdagingen voor storytellers is het vinden van verhalen om te vertellen. Er zijn veel oorspronkelijke verhalen die je kunt vertellen voor specifieke doelen. Maar wat als je je eigen persoonlijke verhalen wilt vertellen en je het idee hebt niets interessants mee te maken in je leven?

In zijn Ted talk geeft Matthew Dicks, meervoudig winnaar van zowel de Moth StorySLAM als de Moth GrandSLAM competities, inzicht in waar hij zijn inspiratie uit haalt.

 

 

Het zijn niet de grote onwaarschijnlijke gebeurtenissen uit zijn leven maar de kleinere, persoonlijke momenten die impact maken. Dit zijn de verhalen waar je publiek zich in kan herkennen en waardoor ze geraakt of geïnspireerd worden. In dit filmpje vertelt hij onder andere over ‘Homework for life’ waarmee hij deze momenten verzamelt.

In zijn boek ‘Storyworthy’ (momenteel alleen in de Engelse uitgave beschikbaar) beschrijft hij meer ideeën die hij toepast om zijn verhalen te vinden, hoe hij zijn verhalen vormgeeft en geeft hij tips om verhalen te vertellen.

Ook in de workshop Storytelling met Impact gaan we op zoek naar oorspronkelijke persoonlijke verhalen die we met een doel kunnen inzetten, bijvoorbeeld om mensen te enthousiasmeren, of in beweging te krijgen.

Een bijdrage van Bert Heesakkers.

Plaats een reactie