Maak kennis met
Wiko Mocking

Wiko Mocking

Storyteller, dagvoorzitter, auteur

Onderwerpen
leiderschap, dagvoorzitterschap, organisatieverandering

Talen
Nederlands, Engels, Duits

Wiko laat medewerkers en teams verhalen delen, wat niet alleen leuk is, maar ook een diepere betekenis heeft. Dit helpt medewerkers om elkaar en de organisatie beter te begrijpen. Wiko heeft in verschillende organisaties en branches gewerkt, met als focus het verbeteren van organisaties door zaken eenvoudiger te maken. Hij heeft gemerkt dat het delen van verhalen hierbij een cruciale rol speelt.

Offerte aanvragen

Mijn verhaal

Ik ben blij dat ik eenvoudig ben opgegroeid. Daarna heb ik gewerkt voor verschillende organisaties, ook grote zoals Unilever. Ik heb veel gezien van hoe dingen goed of minder goed kunnen worden georganiseerd. Een belangrijke factor hierbij is of dingen simpel blijven. En een belangrijke factor in dingen simpel maken is het vertellen van en kennen van verhalen.

Ik krijg energie als mensen met plezier en enthousiasme aan het werk zijn. Ik vind het leuk om te zien dat ze genieten van hun werk en er trots op zijn. Het is fijn als iedereen weet wat ze moeten doen en als iedereen doet waar ze goed in zijn.

Werken voor het plezier en toch prachtige resultaten behalen, dat vind ik geweldig. En dat maakt weer de mooiste verhalen….

Je kunt me inzetten voor:

Workshops: bijvoorbeeld over ‘lef’, waarbij de deelnemers uit hun comfortzone komen en verhalen vertellen.

Teambuilding: door een paar uur met een andere manier van samenwerken naar de inhoud of de organisatie te kijken.

Sparringsessies: waarbij we blootleggen wat het nu ingewikkeld maakt en waarin we op zoek gaan naar het kernverhaal.

De simpel scan: waarmee ik verhalen ophaal uit de organisatie over wat het complex maakt en waar de kansen voor vereenvoudiging liggen.

Lezingen: waarin ik door het vertellen van verhalen het publiek leer hoe je dingen simpel maakt en hoe je daarmee begint.

Wat maakt mij uniek

Mijn naam! Haha. Ik ben de enige Wiko in Nederland.

Voor de rest lijk ik heel erg op jou: ook ik wil leuk en zinvol werk. Inmiddels heb ik aardig wat ervaring in hoe je dat bereikt en daar heb ik veel voorbeelden bij. Die voorbeelden en de verhalen waarin ik die verpak, dat is wel redelijk uniek.

Wat anderen over mij vertellen

“Deze wereld heeft meer Wiko’s nodig. Hij maakt zaken simpel, waardoor het leven een stuk makkelijker wordt. Heerlijk!”

“Positieve energie! Interactieve lezing, vind ik zelf erg prettig. De vergelijking met de kersenboomgaard maakt het voor (mij) inspirerend.”

“Geweldig, dat verhaal over Estland. Dat blijft wel hangen.”

Boeken, verwijzingen/publicaties:

Boek ‘Terug naar simpel
Website
Nieuwsbrief Eenvoudige Post