Maak kennis met
Sophieke van Ginkel

Sophieke van Ginkel

Narratief coach, storyteller

Onderwerpen
leiderschap, organisatieverandering, narratief coachen, teamontwikkeling, verhalencirkel, reis van de held

Talen
Nederlands

Sophieke begeleidt mensen, teams en organisaties de kracht van storytelling toe te passen in de praktijk van alledag. Van het ontwikkelen van narratief leiderschap tot het toepassen van verhalend werken om betekenisvolle verandering en beweging te creëren.

Sophieke biedt workshops aan, faciliteert verhalencirkels en betekenisvolle gesprekken en begeleidt teams en organisaties in hun (leiderschaps)ontwikkeling. Ze werkt voornamelijk met/voor raden van bestuur/toezicht, hoogopgeleide (staf)professionals en staf- en projectteams in de zorg en het onderwijs.

Sophieke put uit 20 jaar ervaring in beleid- staf- en (hoger) managementfuncties in diverse maatschappelijke organisaties, ervaring en methodieken als ICF-gecertificeerd coach en vanuit haar achtergrond als opgeleid Chief Storyteller.

 

Offerte aanvragen

Mijn verhaal

Toen ik rond mijn 40e mijn ‘storydots’ met elkaar verbond was er geen ontkomen meer aan: Tijd om mijn verhalenvuur, dat mijn hele leven al zachtjes brandde, professioneel verder te ontsteken. Eigenlijk deed ik al mijn hele leven ‘iets met verhalen’. Onbewust en op verschillende manieren. Ik had het verhalenvuur al lang meegenomen in mijn werk als bestuurssecretaris, manager en later als coach/facilitator. Door de dots te verbinden, zette ik alles wat er al lang was in het licht. Ik nam de stap om alle ervaringen te integreren en er ‘werk’ van te maken.

Je kunt me inzetten voor

Leiderschap, reis van de held, organisatieverandering, narratief coachen, teamontwikkeling, verhalencirkel

Wat mij drijft

Ik wil storytelling vanzelfsprekend maken in de praktijk van alledag. Niet op een podium. Maar gewoon op je werk, in/met je team, in je organisatie. Het uitdragen van heldere en betekenisvolle verhalen leidt tot ware verbinding tussen mensen en creëert meer impact. De kracht van verhalen is een inspirerende manier om antwoorden (met elkaar) te vinden. Verhalen brengen je naar de essentie. En vanuit de essentie kun je in de juiste richting bewegen.

Wat maakt mij uniek

Met mijn sprankelkracht en enthousiasme weet ik mensen te inspireren. Daar zet ik mijn verbindende, communicatief sterke en mensgerichte stijl en rustige, doch stevige karakter naast. Met mijn analytische blik en tegelijk intuïtieve vermogen, oog voor samenhang en zaken goed (terug) naar de kern weten te brengen en te vertalen naar de volgende stap ben ik in staat om beweging te bewerkstelligen.

Wat anderen over mij vertellen

Deskundig, betrokken, creatief en flexibel. Dat is de aanpak van Sophieke.

Haar creatieve werkvormen maken het luchtig en gemakkelijk. Haar persoonlijke ervaringen en deskundigheid zijn van toegevoegde waarde voor het snelle begrip en om diepte te bereiken. Het vertrouwenwekkende, veilige gevoel, de oprecht interesse en de passie voor verhalen voel je. Sophieke kan mensen raken met haar woorden.

Verwijzingen

www.catchthatwave.nl/storytelling/