Maak kennis met
Simone Bel

Simone Bel

Storyteller, Presentatiecoach, Leiderschapscoach

Onderwerpen
Vrouwelijk leiderschap, communicatie, loopbaanontwikkeling

Talen
Nederlands, Engels

Simone Bel is eigenaar van bureau Leadership Communications. Met haar jarenlange ervaring bij PostNL, o.a. als manager interne communicatie en directeur Communicatie, kent zij de dynamiek in een grote organisatie als geen ander.
Sinds 2018 richt zij zich als Storyteller en Leiderschaps- en Presentatiecoach specifiek op het verder helpen van vrouwelijk leiders.
Zij verzorgt workshops Storytelling in organisaties, coacht 1-op-1 voor Presentaties en is coach ‘on the job’ voor managers Communicatie. Daarnaast ontwikkelde ze de training Communicatief leiderschap voor vrouwen en Loopbaanboost voor vrouwen.

Offerte aanvragen

Mijn verhaal:

Na mijn studie aan de HEAO-Communicatie startte ik in 1990 als managementtrainee bij PTT Post en deed ik na 28 jaar als directeur Communicatie de deur achter me dicht bij PostNL.
Het communiceren over ingrijpende veranderingen, het managen van communicatieprofessionals en het betrekken van medewerkers loopt als een rode draad door mijn loopbaan. Voor mij is het duidelijk: Communicatie is het geheim van goed leiderschap.
Sinds 2018 focus ik me op het adviseren en trainen van managementteams, vrouwelijke leiders en managers Communicatie bij het vergroten van hun communicatiekracht, door verhalen te vertellen en overtuigend te presenteren.

Je kunt me inzetten voor:

Storytelling workshops, Sisterhood workshops, Presentatiecoaching, Communicatief leiderschap

Wat mij drijft:

Ik geloof in de kracht van sisterhood en de inspirerende rol van vrouwelijke leiders in organisaties. In mijn werk richt ik mij op de ontwikkeling van talentvolle vrouwen tot communicatief sterke leiders met impact. Daarbij laat ik hen de kracht van verhalen, verbeelding en vertellen ontdekken om daarmee hun boodschappen kracht bij te zetten.

Wat maakt mij uniek:

Mijn jarenlange ervaring als manager Interne Communicatie en directeur Communicatie van PostNL combineer ik met mijn ervaring als Storyteller, Presentatie- en Leiderschapscoach. Daarmee heb ik een goed gevulde ‘rugzak’ om anderen verder te helpen. Men waardeert mij als stevige gesprekspartner en innemende persoonlijkheid die snel to the point komt. Ik luister goed, observeer scherp en formuleer helder.

Wat anderen over mij vertellen:

Simone heeft mij enorm goed geholpen om mezelf ‘stevig’ te presenteren, zichtbaar te worden en een goed verhaal te vertellen waar mensen voor op het puntje van hun stoel schuiven.
Simone heeft ervaring als vrouwelijk leider in een grote organisatie en dat maakt haar een heel goed klankbord. Ze is praktisch, eerlijk en oprecht betrokken. Ze helpt vrouwen om te excelleren!

Verwijzingen – trainingen en workshops:

Communicatief leiderschap voor vrouwen
Loopbaanboost voor vrouwen
Storytelling
Workshop Sisterhood
Presentatiepraktijk