Maak kennis met
Sietske Mol

Sietske Mol

Schrijver, schrijfdocent, communicatie-expert

Onderwerpen
educatie, schrijfprojecten, onderwijs, corporate storytelling

Talen
Nederlands, Engels

Sietske Mol is schrijver, tekstschrijver, bedenker, maker, schrijfdocent en communicatie-expert. In kinderboeken, educatieve projecten, schrijf- en verhaalworkshops geeft ze graag een speelse draai aan serieuze thema’s als democratie, klimaatverandering en eenzaamheid. Daarnaast helpt ze leiders en teams in o.a. het onderwijs bij het vinden, vormen en vertellen van het verhaal van hun organisatie of project. Geen gladgestreken sprookje, maar een waarachtig verhaal dat betekenis geeft en zorgt voor herkenning, verbinding en beweging.

Offerte aanvragen

Mijn verhaal

Vertellen is mijn ding. Het is wat ik het liefste doe, en het liefste niet. Want wie vertelt, brengt zichzelf mee en dat kan best spannend zijn. Toch is het precies die plek waar ik mezelf en de ander mee naartoe wil nemen. Want als je daar kunt zijn, midden op zee met alles wat er is, komt er iets tot leven. Schrijvend zoek ik graag de diepte én de lichtheid op. Als storymentor nodig ik professionals en organisaties uit om niet alleen hun successen te delen maar ook hun geworstel, verlangens en lessen. Spannend? Ja hoe!

Je kunt me inzetten voor:

Creatief schrijven, conceptontwikkeling, educatie, onderwijs, corporate storytelling, storylistening

Wat mij drijft:

Dromen, delen, doen is het ideaal. Smachten, stamelen en stuntelen is waar het vaak op neerkomt. En dat is, als je het mij vraagt, prachtig, ontroerend, grappig en inspirerend. Laten we elkaar eerlijk vertellen hoe het zit. Hoe het gaat, wat dat doet en of het anders moet. Een waarachtig verhaal dus, als het even kan met een happy end of wijze les, zodat we er hoop, kracht en zin in vinden.

Wat maakt mij uniek:

Zoals ik schrijf, in een denkbeeldig bootje op zee, zo verhaal ik ook als storymentor met je mee. Van nature nieuwsgierig naar waar een verhaal begint, wat er op het spel staat en hoe het verder gaat, stel ik graag vragen. Samen onderzoeken en ontdekken we, fantaseren en creëren we. Ik prikkel de verbeelding, luister, destilleer. Dat wat we vinden, boven water en daarbenee, vang ik in een tekst, een verhaal, iets tastbaars van taal.

Wat anderen over mij vertellen:

Wie mij leest, leert mij kennen. Zo vertelde een klant: ‘Die naam, Meisje op zee, dat was al een goed begin. Je verhaal is helder, je taal toegankelijk, je toon licht. Er spreekt humor uit en gevoel.’

Projecten, boeken en website

  • Op Drift, expositie over de Sint Elisabethsvloed (concept en tekst)
  • Flessenpost, verhaalproject over klimaatverandering
  • Alle stemmen gelden, prentenboek over democratie
  • Kik is op Mik, eerste leesboek voor groep 3
  • De picknick van Kik en Mik, digitaal leesboek voor groep 3
  • Mous is liever samen, vertelplaten voor peuters en kleuters
  • ‘t Kriebelt in Meerhoven, prentenboek
  • Elke dag knokken voor de kinderen. Het succes van de Brede Bossche Scholen (co-auteur
www.meisjeopzee.nl