Maak kennis met
Saskia Klinkenberg

Saskia Klinkenberg

docent, storyteller, onderzoeker

Onderwerpen
onderwijs, zorg, presenteren, de reis van de held, narratief coachen

Talen
Nederlands, engels

‘Zou het niet fantastisch zijn als het werken met  Storytelling, het werken met verhalen de plek krijgt in het onderwijs en organisaties die het verdient?’

Dit is de missie van Saskia, ervaren storyteller en hogeschooldocent. Expert in het werken met verhalen. Ook is zij verbonden aan het lectoraat persoonsgerichte zorg van het Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam waar zij onderzoek doet naar de kracht en werking van verhalen. Oorspronkelijk opgeleid als theaterdocent. Voor, tijdens en na de opleiding tot Storyteller heeft Saskia zich verdiept in storytelling en dit binnen en buiten het onderwijs vormgegeven.

Offerte aanvragen

Mijn verhaal

Er was eens een trainer/docent… Na mijn theateropleiding ben ik mij gaan bekwamen als opleider/trainer en adviseur. Het leukst aan mijn werk vind ik het werken met verhalen, de echte verhalen van studenten, klanten, cliënten en organisaties. In een verhaal vertellen mensen vaak ongemerkt wie zijn, waar ze vandaan komen en wat hun wens is. Wij leren door en van verhalen. En is het verhaal niet het beste startpunt voor contact, begrip, samenwerking en hulp of producten die echt aansluiten? Op een dag besloot ik van het werken met verhalen mijn expertise te maken.

Je kunt me inzetten voor:

Workshops Storytelling, Storytelling en onderwijs & organisatie, Storytelling in de zorg, Train de Trainer/docent professionalisering, Presentatie & Storytelling, Storytelling als coachingsmethodiek.

Wat mij drijft

Vanuit mijn ervaringen met storytelling is het voor mij duidelijk geworden dat je jezelf zowel als professional en als persoon leert kennen door het leren kennen van het verhaal van de ander en het verhaal van jezelf. Verhalen geven inzicht, aanzet tot oplossingen en maken je uiteindelijk rijker in de uitoefening van je beroep en als mens.

Wat maakt mij uniek?

Ervaren en gedreven, verstaat de kunst en kunde  van werken met verhalen, speels, verrassend, nieuwsgierig, facilitator, open blik, onderzoeker. Ik deel graag mijn kennis en ervaring en creëer leeromgevingen waarin mensen worden uitgenodigd en uitgedaagd om met verhalen te werken. Een omgeving met aandacht voor elkaar,  het verhaal en de presentatie.

Wat anderen over mij vertellen:

Saskia maakt het werken met verhalen ‘simpel’, daarmee bedoel ik werkbaar en overzichtelijk. Ze laat ons echt ervaren wat de impact is van een verhaal, daagt ons uit om zelf te schrijven en onze verhalen te delen. Ze gaat zorgvuldig en vol respect om met de dingen die wij haar vertellen. Zij geeft mij het gevoel dat ze mij ziet en dat mijn verhaal er mag zijn. Samen met studenten heeft ze het werken met verhalen vormgegeven en het belang en de waarde van Storyteling in het onderwijs laten zien.

Boeken, podcasts:

Reislogboek; een heldenreis in 8 etappes Werkboek (Klinkenberg, 2019)
“De vrouw die het lange pad heeft gewandeld.” Verhalenbundel van en over studenten uit de minor kansrijke zorg.

Podcastserie: ‘Wat ik je wil vertellen…,verhalen over liefde, leven, verlies en winst.
In de podcast van 4 afleveringen hoor je verhalen van moeders die de studenten hebben leren kennen tijdens de stageperiode bij Moeders van Rotterdam en het Babyhuis en je hoort verhalen van studenten zelf, over hun ontwikkeling tot de professional die ze willen zijn.

Aflevering 1 Aflvering 2 Aflevering 3 Aflevering 4