Maak kennis met
Rick Klaaijsen

Rick Klaaijsen

Storyteller, verhalenmaker, verhalencoach, podcastmaker

Onderwerpen
Corporate Story & Positionering; Verhalen vangen, maken en vertellen

Talen
Nederlands, Engels

Rick Klaaijsen helpt al ruim 30 jaar bedrijven, zakelijke professionals en ondernemende mensen hun verhaal, missie en visie te vinden. Van mkb tot Nederlandse top 100 bedrijven en overheid. Omdat hij altijd gefascineerd is geweest door waarom’ mensen en bedrijven doen wat ze doen, wat hun klokje doet tikken, ontwikkelde hij een eigen vragensysteem om mensen aan het vertellen te krijgen en de verhalen concreet te maken. Door de jaren heen heeft Rick zich steeds verder bekwaamd als storyteller. In de Verhalengast podcast praat hij met gasten  over hoe zij hun verhalen vinden, maken en vertellen, en de lessen die we daaruit kunnen leren. Daarnaast geeft hij als gastdocent workshops over storytelling en staat hij zelf op podia met verhalen en voor groepen met presentaties en workshops.

Offerte aanvragen

Mijn verhaal

Ik heb altijd van verhalen gehouden. Om ze te luisteren en zien, maar ook om ze te maken en te vertellen. Niet om op te scheppen, maar tijdens mijn middelbare en voortgezette opleidingen hielden docenten meerdere malen mijn werk achter, als voorbeeld voor volgende klassen. Zo kreeg ik bijvoorbeeld mijn examenopstel Nederlands en een gedicht over het heelal nooit terug. Mijn ouders werden eens gebeld door een leraar met de vraag of ik een ingeleverd werkstuk echt zelf had geschreven of dat het misschien toch overgeschreven was van Roald Dahl?

Je kunt me inzetten voor

Storytelling workshops, masterclasses, persoonlijke coaching en maatwerktrajecten/

Wat mij drijft

Alles is een verhaal en iedereen heeft een verhaal. Ik geloof dat er een positieve en helende kracht uitgaat van het vertellen van (persoonlijke) verhalen, in welke vorm dan ook. Voor jezelf én voor jouw publiek. Zelfs met het kleinste verhaaltje kun jij betekenis of hoop geven, kun je echt contact maken, elkaar beter leren begrijpen en mensen in beweging krijgen. Ons leven speelt zich af in de verbinding met anderen; verhalen zijn de krachtigste manier om die verbinding waardevol te maken.

Wat maakt mij uniek

Veel mensen hebben geen idee waar ze in zichzelf verhalen kunnen vinden, of hoe daar vorm aan te geven, of ze persoonlijk te maken. Laat staan hoe ze te vertellen. Ik kom snel tot de kern; het verhaal vinden dat gehoord moet worden. Door mijn jarenlange ervaring en de vele honderden gesprekken die ik heb gevoerd, weet ik dat het stellen van de juiste vragen daarbij essentieel is. Door daarnaast ook de juiste werkvormen in te zetten, geven we de verhalen meer lagen en emotie en maken we er veel meer van dan een opsomming van evidenties en wapenfeiten.

Wat anderen over mij zeggen

Niet eerder was iemand in staat zo helder ons verhaal op te schrijven. We zijn een tijd lang op zoek geweest naar wat dat verhaal was. Ook met hulp van externen, maar het viel nooit op zijn plaats. Na het traject dat we met Rick hebben doorlopen, stond het verhaal als een huis en dat kunnen we doorvertalen naar onze communicatie.” – Maurice Corver, Museum of Humanity.

Verwijzingen