Maak kennis met
Rick Kasmo

Rick Kasmo

storyteller, coach

Onderwerpen
zorg, bedrijfskunde, leiderschap

Talen
Nederlands, Engels

Rick Kasmo is een reiziger die ‘ vitale’  verhalen wil creëren en deze met open hart wil delen. “Een goede storyteller vertelt verhalen die energie geven en beweging mogelijk maken”. Hij creëert zijn verhalen al ruim 15 jaar als teamleider in een grote zorg organisatie in Rotterdam.  Daarnaast coacht hij individuen die vast zitten in hun werk; En begeleidt hij groepen die met meer plezier en begrip voor elkaar samen willen werken.

Hij is opgeleid als Bedrijfskundige en heeft zich gespecialiseerd in (persoonlijk-) leiderschap, Storytelling, Corporate Antropologie en is hij een gecertificeerd SPARKETYPE ® Advisor.

Offerte aanvragen

Mijn verhaal

In 2016 begint mijn leergang voor Chief Storyteller. Een persoonlijke reis van twee jaar met bijzondere ontmoetingen en leerzame ervaringen. Mijn eerste onderzoeksvraag , “ Welk verhaal heb ik eigenlijk te vertellen?”, zette mij op een verkeerd spoor. Wat ik onderweg ontdekte, was dat je je aandacht beter kan richten op het creëren van een verhaal. Door een verhaal te creëren heb ik geleerd hoe mensen met elkaar verbinden, helen en in beweging komen. Ik haal er nu plezier uit om groepen of individuen te helpen om met meer energie en vertrouwen de volgende stappen te zetten in hun reis.

Je kunt me inzetten voor:

Vitaal leiderschap,  lifecoaching, Verbeteren Teamgeest, conflict

Wat mij drijft:

‘I Guide to grow’ is mijn slogan. Ik krijg energie als ik kan adviseren, coachen of een mentor kan zijn. Dit doe ik door aandacht te hebben voor de persoonlijke relatie en het creëren van vertrouwen in een veilige omgeving waar mensen of groepen op weg worden geholpen naar een gewenste uitkomst. Het geeft mij plezier als we met elkaar een omgeving hebben gecreëerd waar je energie krijgt en onderling begrip voor elkaar hebt.

Wat maakt mij uniek?

‘ Luisteren’ is een skill die ik heb ontwikkeld. Hiermee creëer ik vertrouwen en een veilige omgeving. Bij het thema vitaliteit werk ik onder andere met archetypen (Sparketypes). Deze Sparketypes geven inzicht in de innerlijke drives van personen en laten zien waar hun energie naar toe gaat of waar men op leegloopt. Daarnaast haal ik verhalen uit een groep door toepassing van technieken uit de Deep Democracy (kampvuur) of het doen van cultuuranalyses.

Wat anderen over mij vertellen:

Individuele coaching

“Superfijn om door jou gecoacht te worden. De tijd die je altijd nam om door te vragen en het begrip dat je had gaven me een fijn gevoel dat ik gezien werd en serieus genomen werd. Thanks!”
“Our time together was definitely helpful for me – I enjoyed the time we spent together very much. thanks again for your guidance and support (I give you 5 stars 🌟🌟🌟🌟🌟 )”

 Teambuilding en Leadership

“Rick heeft een sterk ontwikkelde sensitiviteit en betrokkenheid bij wat er speelt in teams en tussen medewerkers onderling. Hij voelt ook intuïtief aan als er zaken niet goed lopen.
Rick heeft veel aandacht voor de mens en zijn verhaal. Hij helpt teamleiders bij het creëren van een vitale omgeving waar groei en samenwerking mogelijk wordt
Samenvattend kan ik Rick met de volgende woorden omschrijven: betrokken, integer/eerlijk, passie voor verbeteren en positief.”