Maak kennis met
Petra Muns

Petra Muns

Dramatherapeut, loopbaancoach en maatschappelijk werker

Onderwerpen
loopbaancoaching, reis van de held (filmfragmenten), training diversiteit met storytelling, ophalen verhalen voor leermiddelen te maken

Talen
Nederlands

Petra Muns is narratief coach. Zij is opgeleid als dramatherapeut, loopbaancoach en maatschappelijk werker. Zij startte haar loopbaan als dramatherapeut in het onderwijs en de zorg. Als maatschappelijk werker en loopbaancoach werkte zij in de publieke dienstverlening.

Tien jaar geleden studeerde zij af bij de storytelling-academy en zij startte haar eigen bedrijf. Zij geeft loopbaanadvies op basis van het career story interview. Geeft trainingen waarbij je met elkaar verhalen vindt, die passen bij je waarden en levensmissie. Zij maakt als regisseur/storycoach films in opdracht, met als rode draad, een stem geven aan mensen die meestal stil blijven.

Offerte aanvragen

Mijn verhaal

Ik ben loopbaancoach, trainer en maker van leermiddelen. Ik help mensen met het vinden van een kompas voor werk en leven. Boeken, films, theater en kleinkunst hebben mij in alle fasen van mijn leven verder geholpen. Thema’s als: erbij horen, macht, onmacht, samenwerken, zelfvertrouwen en kwetsbaarheid inspireren mij. Mijn rode draad in alles wat ik doe is vernieuwing door creativiteit, openheid en verbinding door verhalen.

Je kunt me inzetten voor

Loopbaancoaching met het Career Story Interview. Training diversiteit met storytelling. Workshop reis van de held met filmfragmenten. Ophalen van verhalen om leermiddelen te maken.

Wat mij drijft 

Ik heb een visie en durf te dromen. Ik geloof erin dat iedereen een unieke bijdrage kan leveren in de wereld. Vaak zie ik snel een rode draad in de vragen en verhalen van mijn klanten. Het mooiste wat ik kan doen is iemand verbinden met zijn levensmissie.

Voor een team of organisatie is het brengen en laten horen van een ander perspectief mijn kwaliteit. Daarbij gebruik ik allerlei vormen van storytelling, maar vooral echte verhalen uit de praktijk.

Wat maakt mij uniek

Ik ben confronterend op een respectvolle manier. Bij coachingsvragen ga ik uit van het levensverhaal, foto’s, beelden en gebruik ik een verhaalstructuur. Daarnaast maak ik concrete producten zoals, films om van te leren voor organisaties.

Wat anderen over mij vertellen

“De workshop heeft ons geïnspireerd met betrekking tot de begeleiding van onze cliënten. Wij hebben geleerd hoe het principe van de held en het heldenverhaal met al zijn stadia leidraad kan zijn voor cliënten in een moeilijke fase van hun loopbaan.
De trainer is de centrale succesfactor voor elke workshop. Petra is een inspirerende trainer zelfs voor onze ervaren mensen. De filmfragmenten waren een uitstekende onderbouwing van de theorie.”
(Leidinggevende  loopbaanadvies bureau)