Maak kennis met
Mariel van Dijk

Mariel Van Dijk

Mariel van Dijk

Storyteller, narratief coach

Onderwerpen
communicatie, zorg, onderwijs, presenteren

Talen
Nederlands, Engels

Mariël vindt en verwoordt verhalen die betekenis geven aan mensen en organisaties. Ze is opgeleid als communicatiewetenschapper, werkte jaren als marketing en communicatieadviseur en begeleidde maatschappelijke projecten bij corporate en non-profit organisaties en in het sociaal en cultureel domein. Als coach op het snijvlak van zorg en onderwijs ontdekte ze hoe storytelling en narratieve coaching bijdragen aan een nieuw perspectief en hoe verhalen van mensen merk- en organisatiewaarden tot de verbeelding laten spreken. Met creativiteit en inlevingsvermogen vertaalt Mariël verhalen naar betekenisvolle communicatie en projecten die impact maken.

Offerte aanvragen

Mijn verhaal

Met een frisse blik van buiten in verschillende werelden duiken, verhalen naar boven halen en verwoorden. Dat is wat ik het allerliefste en als vanzelfsprekend doe. Vroeger als marketing & communicatie-expert en projectmanager, later als coach van leer/ werkstudenten met een beperking. Tegenwoordig zet ik mijn creativiteit en communicatiekracht in als ‘woordvoerder’ van betekenisvolle verhalen, om een gezicht te geven aan organisaties of maatschappelijke thema’s. Mijn hart gaat sneller kloppen van bedrijven, initiatieven en mensen die positieve impact creëren, met name gericht op thema’s als leren en ontwikkelen, inclusie en (arbeids)participatie.

Je kunt me inzetten voor:

Communicatieadvies – narratief onderzoek – content creatie – organiseren – presenteren 

Wat mij drijft

Storytelling gaat voor mij over het verhaal achter de buitenkant naar voren brengen, zodat de verschillende dimensies van mensen en organisaties gezien worden en (merk)waarden tot de verbeelding spreken. Ik geloof in de kracht van heldere verhalen die blikken verruimen, inzicht bieden en verbinding creëren. Ik schrijf, presenteer en organiseer om te inspireren en nabijheid te vergroten, relaties te bouwen en behouden.

Wat maakt mij uniek?

Ik beweeg mij energiek met een open en mensgerichte houding tussen verschillende mensen en op uiteenlopende plekken. Van directies en stakeholders in het bedrijfsleven tot studenten met en zonder beperking, als communicatie-expert en projectleider en in workshops en gastlessen. De rode draad is mijn oog voor sociaal en zakelijk belang, verbinding creëren tussen verschillende werelden en verhalen vertalen naar een boodschap die impact maakt en raakt. 

Wat anderen over mij vertellen:

“Jij kan door mijn beperking heen kijken en respecteert iedereen op zijn eigen manier, daardoor voelde ik mij vrij om mezelf te uiten. Je hebt mij geleerd om in mezelf te geloven.” – Ervaringsdeskundige collega, LFB

“Mariël is een prettige spreker, kan uitstekend voor een groep presenteren, schrijft heldere stukken. Tel daarbij op dat ze gedreven en precies is, zoals bij de slotmanifestatie Haarlems Goud in de Haarlemse Toneelschuur. De inzet van Mariël is bij de toekenning van de BNG Lang Leve Cultuurprijs 2019 aan het project Haarlems Goud van wezenlijk belang geweest.” – Directeur Hart Haarlem, centrum voor kunst, kennis en cultuur. 

Publicaties, verwijzingen:

Verborgen Heldenreizen