Maak kennis met
Marieke Leentvaar

Marieke Leentvaar

storyteller, creatief adviseur, procestrekker

Onderwerpen
Leiderschap, Overheid, Transitie

Talen
Nederlands, Engels

Marieke Leentvaar werkt met helden in overheidsland.
Als creatieve adviseur en procestrekker verbindt Marieke bestuurders, beleidsmakers en doeners. Haar missie is ZIN-nige beweging te creëren met zichtbaar resultaat. Waar o.a. waterschappen, provincies en andere organisaties worstelen met complexe vraagstukken over water, klimaat, landbouw en natuur, verbindt zij als creatieve adviseur en procestrekker bestuurders, beleidsmakers en doeners.

 

Offerte aanvragen

Mijn verhaal

Storytelling brengt een universele soort kennis en wijsheid boven tafel die Marieke als zelfstandig adviseur vaak mist in haar werkveld: overheidsland. Waar o.a. waterschappen, provincies en andere organisaties worstelen met complexe vraagstukken over water, klimaat, landbouw en natuur. Als creatieve adviseur en procestrekker verbindt Marieke bestuurders, beleidsmakers en doeners. Haar missie is ZIN-nige beweging te creëren met zichtbaar resultaat. Maar welk soort verhaal spreekt dan aan? Na wat experimenteren, maakt ze gepaste gedichten over wat haar persoonlijk raakt in wat ze heeft gezien en gehoord. En uiteraard elementen van de heldenreis.

Je kunt me inzetten voor

Het organiseren en faciliteren van zoektochten, samenwerkingsprocessen zoals pilots, reflectie en evaluatiefases, start-ups, werkplaatsen, (beleids)verkenningen. Voor verheldering in de ontdekkingstocht en als gespreksleider voor zinnige, energieke samenspel.

Wat mij drijft

Nieuwsgierigheid en de vraag: hoe kan het in verbinding, levendig en mét impact? Mijn verlangen om de wereld, onze aarde en samen-leving te redden! OK, iets realistischer, een stukje dan, dichtbij en behapbaar waar jij en ik invloed op hebben. Wezenlijke verandering komt van binnenuit wanneer hoofd, hart en handen zijn verbonden. Mijn vuur richt ik op de ‘’tussenlaag’’ tussen systeem- en leefwereld die elkaar moeilijk weten te vinden. Deze cruciale en ongrijpbare tussenlaag is de wereld van mensen met een visie en drive, van netwerken, van (praktijk)ervaringen en verhalen, van speel- en ontdekruimte. Daar wil ik aan bijdragen. Met de Vuurjuffer als alias en inspiratiebron: symbool voor actie, transformatie, helderheid en humor. Voor een ZIN-nige beweging en verbinding tussen binnen en buiten.

Wat maakt mij uniek

Ik ben kind van een watervlooienspecialist en socioloog dat zich geeft ontpopt met een Wagenings ingenieurshoofd. Ik kan me goed verplaatsen in werelden van allerlei experts. Later heb ik de wijsheid van het hart ont-dekt op het meditatieve en intuïtieve pad. Ik ben erg geïnspireerd door de kracht van fysiek en improvisatietheater en specifiek de clown als levenskunstenaar. Ik krijg vaak terug dat ik verschil weet te maken omdat ik complexiteit dichtbij breng, behapbaar maak, verbind aan drives van individuen en teams, met oog voor kleine passend in het grote plaatje. Om zo samen moed te verzamelen om drempels over te gaan en eerste stappen te zetten op een nieuwe reis.

Projecten

Gekoppeld aan mijn activiteiten op de Veluwe en in het veenweidegebied van het Groene Hart, maak ik gedichten. Bijvoorbeeld ‘’Ik ben de Veluwe’’ waarin ik vanuit het perspectief van het bodemsysteem de huidige menselijke ingrepen in perspectief plaats. En Veenadem, over de zoektocht naar de toekomst van het veen, de landbouw, water en klimaat en stikstofkaartjes, emoties van boeren en anderen. De gedichten gebruik ik vaak als aftrap van een werksessie of symposium als voorzitter/gesprekleider. Gestart als experiment, rolt deze vorm van storytelling door naar…. Ik werk nog aan de bundeling ervan om te delen via een website. Neem gerust contact op als je meer wilt weten.

Soms deel ik ze op mijn linkedin.