Maak kennis met
Manon Vonk

Manon Vonk

Auteur, storyteller, journalist, narratief coach

Onderwerpen
Storylistening, communicatie, narratief coachen

Talen
Nederlands

Al op jonge leeftijd is Manon gek van lezen, zij kiest dan ook bewust voor een opleiding aan de bibliotheekopleiding. Na een fors aantal jaren in die richting gewerkt te hebben, rolt ze in 1998 de journalistiek in bij AssurantieMagazine, een nieuwsblad voor de verzekeringsbranche. Eindelijk doet zij wat zij het liefste doet: schrijven.
In 2010 trekt ze de stoute schoenen aan en begint haar eigen bedrijf voor communicatie en tekst. VonkFactor 13 is geboren. Zij schrijft voornamelijk voor magazines en is voor een aantal organisaties, waaronder ANW Nederland en Empatec, op interimbasis verantwoordelijk voor de marketing & communicatie.

Offerte aanvragen

Mijn verhaal

Als jong meisje droomde ik ervan een groot auteur te worden. Sinds oktober 2020 is die droom in volle hevigheid weer aanwezig. Het stimuleerde mij onder andere om de opleiding tot Chief Storyteller te volgen. Dat was een ommekeer. Steeds meer verleg ik mijn werkterrein naar die opdrachten waar de mens centraal staat en waar die verhalen opgehaald mogen worden. Inmiddels begint ook mijn roman steeds meer vorm te krijgen.

Je kunt mij inzetten voor…

Ophalen van verhalen – opschrijven van verhalen – storycoach – verhalenbevrijder – narratief coachen door o.a. gebruik te maken van ‘deep listening’.

Wat maakt mij uniek:

Door mijn jarenlange ervaring als journalist en interviewer, is goed luisteren mijn tweede natuur. Luisteren zonder te oordelen, waardoor mijn gesprekspartner het vertrouwen heeft alles te kunnen vertellen. Diezelfde ervaring zorgt ervoor dat ik ook een mooi verhaal kan opschrijven. Inmiddels verzorg ik workshops waarbij mensen aan de hand van voorwerpen persoonlijke verhalen vertellen en aan het papier toevertrouwen.

Wat anderen over mij vertellen:

‘Manon heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende transformatie doorgemaakt. Ze kiest wat echt belangrijk voor haar is, waarbij de opleiding tot Chief Storytelling een grote rol heeft gespeeld. Ze is de held in haar eigen verhaal geworden.

Verhalen en andere teksten schrijven, dat is Manon helemaal toevertrouwd. Ze kan via een interview goed de kern eruit vissen. Met haar soepele pen weet ze goed de woorden te kiezen en een tekst met zintuiglijke details tot leven te brengen. Daarbij hanteert ze mooie sfeertekeningen, met uitgekiende details. Bovendien zijn haar verhalen lekker leesbaar door de heldere opbouw.

Bewonderenswaardig hoe Manon grote projecten aanpakt en daar nauwgezet aan werkt. Het is mooi om te zien hoe ze nieuwe dingen snel oppikt en steeds weer nieuwe dingen wil leren op het gebied van storytelling, schrijven en zintuiglijk observeren. Bijzonder dat op die manier ook haar eerste roman in aantocht is!’ (Sigrid)

Boeken/publicatie/verwijzingen:

Vonk – Creatief magazine vol inspiratie (digitaal beschikbaar als PDF)
Team work – Adviseur in beeld (uitgave van Turien & Co)(hard copy)
Bovenwegen, mijn thuis – (Bundel interviews in opdracht van Warande)(hard copy)
THUIS – Leven met aandacht en mogelijkheden (tijdschrift in opdracht van Warande) (hard copy)
Kleurrijk Herinneren (boekje samengesteld in opdracht van Topaz Vlietwijk)(hard copy)
Pennemes… een warm onthaal (boek samengesteld in opdracht van Stichting Hervormd Centrum Pennemes)(hard copy)

Talloze artikelen in tijdschriften.

VonkFactor13