Maak kennis met
Linda Blij

Linda Blij

Tolk van Hartzaken, schrijver, levensverhalenverteller

Onderwerpen
levensverhalen, speeches, ceremonies

Talen
Nederlands, Engels

Linda Blij is een expert op het gebied van het vertolken van levensverhalen. Als de Tolk van Hartzaken spreekt en schrijft zij de taal van het hart en geeft woorden aan gevoel op momenten die ertoe doen. Na haar jarenlange ervaring als uitvaartverzorger bekwaamde zij zich bij de Storytelling Academy tot levensverhalenverteller. Zij zet zich ervoor in om mensen te laten zien in de essentie van wie zij zijn. Dit doet zij in waardevolle gesprekken, liefdevolle ceremonies en raak geschreven teksten die zich nog lang laten koesteren.

Offerte aanvragen

Mijn verhaal

‘Blij’ is echt mijn echte achternaam. En ‘Blij’ is ook écht het stempel dat ik graag wil drukken op de wereld. In alles dat ik doe, wil ik bij anderen een glimlach teweeg brengen. In mijn carrière volg ik dan ook geen recht uitgestippeld pad, maar vooral de weg van mijn hart. Dit maakte mij al HR Professional, uitvaartverzorger, trouwambtenaar en sneldichter. Mensen en hun verhalen vormen mijn rode draad, mijn liefde voor hen in alles de leidraad.

Je kunt me inzetten voor
Het (her)schrijven van toespraken en speeches, het ontluisteren en ontsluiten van levensverhalen, spreken tijdens evenementen en ceremonies.

Wat mij drijft
De wereld wordt zoveel mooier als we allemaal wat meer ons hart laten spreken, daar ben ik van overtuigd. Want ik geloof in de liefde en dat we allemaal op onze eigen unieke manier de wereld een beetje mooier maken. Het is die unieke schoonheid, die liefde, die huist in ons hart die ik zo graag woorden wil geven, verstaanbaar wil maken en zichtbaar voor iedereen. Zodat we vanuit liefde elkaars levens nóg meer kunnen verrijken.

Wat maakt mij uniek
Vanuit mijn eigen gevoeligheid heb ik door schade en schande geleerd de taal van ons hart te spreken. In een gesprek ben ik het blanco canvas waarbij de ander diens verhaal mag schetsen. In een sfeer van warmte en vertrouwen geef ik ander de ruimte om zich als zichzelf te ontvouwen. Samen zoeken we naar de diepere laag waar onze waarachtige verhalen zich verbergen en ons gevoel zich laat verstoppen. Om zichtbaar én verstaanbaar te maken wat het verdiend om gezien, gehoord én gevoeld te worden.

Wat anderen over mij vertellen
“Linda geeft haar teksten een lading en gevoeligheid die je niet anders dan in je hart kunnen raken.”  – Jaimy

“Linda stelde mij in een mooi gesprek precies de juiste vragen. Met haar gave heeft ze mijn antwoorden weten te vangen in woorden die het juiste gevoel dragen en perfect passen bij mij en bij ons. Na de ceremonie merkte ik gelijk dat niet alleen ik ontroerd was van de tekst, maar mijn man en de aanwezigen ook.”  -Lisanne

Projecten, boeken, website
Als de officieuze stadsdichter van Breda neem ik regelmatig plaats op een bankje in de stad. Hier schrijf ik op basis van korte, intieme gesprekken persoonlijke gedichtjes voor voorbijgangers. Dit doe ik onder de naam ‘Liefbrief’.

 Ik schreef het boek ‘Als de tijd ons komt halen’. Een bundel verhalen over mijn tijd als uitvaartverzorger, de gebeurtenissen die mij geraakt hebben en de lessen die ik daarvan leerde. Een bundel vol persoonlijke verhalen, die schetsen hoe ik voorzichtigen leerde luisteren naar mijn hart en werk ging maken van mijn dromen.

www.tolkvanhartzaken.nl
www.liefbrief.nl