Maak kennis met
Johan-Lou Verwimp

Johan-Lou

Johan-Lou Verwimp

storyteller, schrijver, verteller

Onderwerpen
inspiratie, strategie, concepten, schrijven

Talen
Nederlands, Engels

Johan-Lou woont en werkt in Vlaanderen en leeft in een wereld van verhalen. Dat kwam al van pas toen hij trainer was in een groot bedrijf. Het werd nog meer z’n ding als copywriter, een job waarin hij verhalen mocht sprokkelen bij en vertellen voor grote bedrijven en organisaties. Vandaag kiest hij bewust voor verhalen die mensen en organisaties doen groeien vanuit wie ze echt zijn. Hij schrijft bovendien verhalen en theatervoorstellingen die vertellen wat moeilijk gezegd wordt. En hij schrijft je zelfs als een ware poëziedokter gedichten voor waar je op slag beter van wordt.

 

Offerte aanvragen

Mijn verhaal

Als jonge kerel zat ik met m’n oor aan de radio en met boeken en songteksten op schoot. Al wat ik las, hoorde of zag, prikkelde m’n verbeelding. Die beelden werden woorden, de woorden verhalen. Eddy Merckx en zijn overwinningen. Schrijvers en songwriters die vertellen over leven en dood, over liefde en hoop. Ik beschouw ze als zaadjes die kiemden en steeds talrijker werden. Vandaag zijn het bomen die vrucht dragen: ik geef graag m’n kennis en inspiratie door om mensen verhaalkundiger te maken. Zodat ze zelf met verhalen aan de slag kunnen.

Je kunt me inzetten voor:

Van mij krijg je inspiratie en een andere kijk. Je kan me inzetten als schrijver, als bedenker, als luisteraar, als klankbord. Zodat je met je verhaal een punt maakt. Ik denk strategisch mee en leer je hoe je een verhaal maakt en brengt.

Wat mij drijft:

“Ik heb niks met verhalen.” Dat hoor ik vaak bij de introductie van een workshop. “En ik kan zeker niet vertellen” volgt daar meestal op. Als diezelfde mensen ’s avonds naar huis gaan, nadat ze een persoonlijk verhaal hebben gebracht, toegepast op hun werk- of leefomgeving, dan ben ik blij. Want daar doe ik het voor: mensen verhaalkundiger maken is eigenlijk dat ondergesneeuwd plekje vrijmaken dat ieder mens heeft: zijn, haar, hun verhalende kracht.

Wat maakt mij uniek:

Ik ben in ieder gezelschap ‘de andere’, diegene die het net iets anders bekijkt. Die luistert, analyseert en als een ziener achter de dingen kijkt. Die het net iets anders aanpakt dan je verwacht. Met een sprankel humor, met een goed gekozen beeld of woord. Die niet graag faket, liever gaat voor wat echt is. En die durft te vertrouwen op de gouden combinatie van kennis, werkkracht én intuïtie.

Wat anderen over mij vertellen:

“Johan-Lou. Of zoals wij zeggen: de Lou. Denker, schrijver, strateeg, verteller, bezieler, enthousiasmeerder. De Lou kan veel. De Lou kan veel goed. Wat hij voor mij het best kan? Strategisch-creatief schrijven. Leg de Lou een uitdaging voor. Liefst een bedrijf op zoek naar zichzelf. Laat hem luisteren, vragen stellen, absorberen. Geef hem tijd en je krijgt van de Lou een helder uitgeschreven verhaal. Iets waar je mee aan de slag kan gaan en dat boeiend genoeg is om er de komende jaren over te dromen. En met nooit een punt of komma te veel.”
Harry Demey – CEO LDV United – communicatiebureau

Boeken/publicaties/verwijzingen

  • Je leest me: in brochures, op verpakkingen, op affiches. En zelfs in van Dale, waar ik een woord mocht aan toevoegen.
  • Won, in team met fijne collega’s, verschillende reclame-awards voor uiteenlopende klanten.
  • Was laureaat van ‘De Gouden Stoel’ in Vlaanderen, een bekroning voor vertellers.
  • Lid van The Cloud Appreciation Society. Want wie geen wolken kijkt, zit met z’n kop in de grond.
  • Samen met collega Lisa Coppin zet ik de kracht van verhalen in om mensen, teams en organisaties te doen groeien.

Websites:

Verhalen doen groeien
 johan-louverwimp.com 
 Efkes dit