Maak kennis met
Ivonne Verkes

Ivonne Verkes

Consultant, verhalenvanger

Onderwerpen
Storylistening, organisatieverhalen, strategie-ontwikkeling

Talen
Nederlands, Engels

Ivonne Verkes heeft een achtergrond in privacymanagement en informatiebeveiliging. In 2020 kwam de wereld door Corona tot stilstand en nam ze tijd om na te denken over wat zij de afgelopen jaren miste in haar werk. Zij realiseerde zich haar opdrachtgevers vooral de focus legde op het wat en niet op het waarom. Haar werk leek over mensen te gaan, terwijl het daar nooit over ging. Met haar bedrijf Rond veranderen zet ze de mens weer centraal in verandertrajecten. Zij vangt de organisatieverhalen waardoor medewerkers zich gehoord, gezien en gerespecteerd voelen en herstelt zo de balans tussen systeem en mens.

Offerte aanvragen

Mijn verhaal

Vanaf mijn vroegste jeugd heb ik een passie gehad voor verhalen en voor lezen. Lezen voedde mijn creativiteit, maakte dingen minder complex en riep andere verhalen op. Deze ervaring heb ik altijd meegenomen in mijn werk als consultant. Toen ik voor mezelf begon, heb ik me verder verdiept in consent besluitvorming, tribaal gedrag en de invloed van onuitgesproken emoties op werk en relaties. Door de opleiding Chief Storytelling heb ik een instrument in handen gekregen om al mijn kennis te vervlechten tot een aanpak waarin het vertellen van en luisteren naar verhalen centraal staat.

Je kunt me inzetten voor:

Verhalen vangen – Strategieontwikkeling – Bewustwordingstrajecten – Verandertrajecten – Teambuilding – Gedragen besluitvorming

Wat mij drijft…

Wat mij drijft is mijn eigen ervaring met niet-gezien en niet-gehoord zijn. In mijn ogen heeft ieder mens recht op respect en is het waard om gehoord en gezien te worden. Ik vind dat we een betere wereld krijgen als we naar elkaar luisteren, overdenken wat een ander zegt en oordelen achterwege laten. Daardoor ontstaat er een (werk)omgeving waarin ieder zich veilig voelt en beschermen we elkaar beter tegen ongeoorloofd gedrag.

Wat maakt mij uniek?

Mijn ervaring in veel verschillende organisaties als consultant, mijn ongebruikelijke kennis en expertise en mijn oprechte geïnteresseerd zijn in de ander, maken mij uniek. Ik ben nieuwsgierig naar de wijsheden van anderen, ik bestudeer al mijn hele werkzame leven onderwerpen die niets met mijn werk te maken, maar wel een belangrijke verrijking opleveren. Ik leg verbanden, bedenk vragen en stel aanpakken voor die ongebruikelijk en verrassend zijn en over het algemeen waardevollere resultaten opleveren.

Referentie:

“Ivonne heeft ons door haar aanpak geholpen om de AVG leuk te maken. Ze heeft ons laten inzien dat een dergelijk onderwerp geen zwaard van Damocles hoeft te zijn. Door elkaar te vertellen waarom de bescherming van persoonsgegevens belangrijk is veranderde onze motivatie om aan de wet te voldoen”

“Ivonne, door jouw manier van vragen stellen heb ik mijn eigen verhaal gevonden en weet ik nu welke richting ik met mijn bedrijf op wil gaan en wat ik niet meer.”