Maak kennis met
Ingrid van der Geest

Ingrid van der Geest

Storyteller, copywriter, conceptontwikkelaar, adviseur

Onderwerpen
storytelling, creatief schrijven, corporate storytelling, concept- en boekontwikkeling

Talen
Nederlands, Engels

Ingrid van der Geest heeft ruime ervaring als conceptontwikkelaar, copywriter en adviseur. Ze begeleidt organisaties en bedrijven bij het vinden én het vormgeven van verhalen. Met haar betrokkenheid en vakmanschap zorgt ze voor een eindproduct dat mensen raakt en verbindt. Het vinden van verhalen gebeurt veelal aan de hand van creatieve werkvormen met medewerkers en stakeholders. Daarnaast deelt ze haar kennis over storytelling met workshops. Naast haar werk in opdracht ontwikkelt Ingrid conceptuele storytellingprojecten: de PIT positive projects. Zo ontwikkelde ze onder andere een reizende fairtradetafeltentoonstelling, de eerste Friese fairtradechocoladereep, plantte ze bomen van haar eigen PIT-appelras en maakte ze met 58 kinderen een kinderboek.

Offerte aanvragen

Mijn verhaal

‘Ingrid heeft veel fantasie,’ stond er op mijn rapporten van de kleuterschool. En op de basisschool was ik die leerling die opstellen schrijven fantastisch vond en met plezier de pagina’s vol schreef. Ik herinner mij nog het moment dat ik een jaar of tien was en in mijn eentje van de bibliotheek terug naar huis fietste: ik had zes boeken onder mijn snelbinders en voor mijn gevoel waren dat zes nieuwe werelden die ik ging ontdekken. De liefde voor schrijven, lezen en fantasie is een groot geluk: ze brengt mij avontuur, nieuwe ontmoetingen, bijzondere projecten en ik kan er iets mee bijdragen aan de wereld.

Je kunt me inzetten voor:

Storytellingworkshops en -werkvormen, schrijven, storytellingprojecten van verhaal tot uitvoering

Wat mij drijft is:

Ik heb een enorme liefde voor schrijven, verhalen en ideeën bedenken. Ik sta soms om zes uur ’s ochtends op om te schrijven. Terwijl iedereen slaapt, gaan mijn vingers over het toetsenbord en ontstaat er een nieuwe wereld. De impact van verhalen op mensen – hoe ze je diep kunnen raken, iets kunnen leren en verder kunnen brengen – vind ik eindeloos fascinerend.

Wat maakt mij uniek?

Ik heb ruime ervaring met het ontwikkelen en uitvoeren van creatieve concepten voor allerlei opdrachtgevers, van de zorg tot techniek. Ik kan naast creativiteit ook mijn analytische en organisatorische kwaliteiten inzetten om de opdrachtgever verder te helpen.
Ik ben positief ingesteld en deel mijn enthousiasme voor verhalen graag tijdens workshops en creatieve werksessies om deelnemers te laten ervaren hoe bijzonder verhalen zijn en hoe ze hen verder kunnen helpen in hun werk en leven.

Wat anderen over mij zeggen:

‘We zijn heel blij met jouw bijdrage. We hebben het doel bereikt: bezoekers hebben kunnen proeven van storytelling op een heel positieve nieuwsgierig makende manier.
Ik vond het heel fijn samenwerken. Alles was tot in de puntjes verzorgd en was ruimschoots van tevoren voorbereid. De inhoud heb je ontwikkeld vanuit vraagstukken die bij ons als organisatie passen. Dat vond ik heel sterk. Dus wat mij betreft is dit zeker voor herhaling vatbaar.’

Boeken, publicaties, verwijzingen

  • ‘De schoonheid van imperfectie’. Een boek over verslaving en generatieoverdracht verteld door moeder en dochter. In opdracht van de Verslavingszorg Noord Nederland. Concept, interviews en tekst.
  • ‘De verpleegkundig specialist GGZ legt nieuwe verbanden in de zorg’. In opdracht van drie verpleegkundig specialisten. Concept, interviews en tekst.
  • ‘Dit vind ik bijzonder’. Conceptueel storytellingproject waarbij we met 58 kinderen een boek maakten en verkochten in een eigen winkel.

 

www.pitcc.nl