Maak kennis met
Hilga Rota

Hilga Rota

Storyteller, trainer, teamcoach en actrice

Onderwerpen
storytelling, presenteren, storylistening, teamontwikkeling

Talen

Hilga Rota is trainer, teamcoach en actrice op het terrein van persoonlijke en teamontwikkeling. Ze is afgestudeerd dramadocent en volgde diverse opleidingen in trainen, coachen en groepsontwikkeling. Ze werkte als docent drama en communicatie in het onderwijs. Als zelfstandig trainer, coach en actrice werkt ze in uiteenlopende branches als gezondheidszorg, onderwijs, openbaar bestuur, zakelijke en financiële dienstverlening, ICT, techniek en bouw. In 2019 studeerde zij af aan de Storytelling Academy. Zij leerde hoe verhalen de ontwikkeling van teams en individuen zowel kunnen  stagneren als stimuleren. Hilga helpt leiders, teams en afdelingen middels storytelling verhalen te vertellen die stakeholders uitnodigen het pad richting gezamenlijke doelen te bewandelen.

Offerte aanvragen

Mijn verhaal

Als kind luisterde ik graag naar sprookjes en verhalen. Ik hield van dansen, toneelspelen en deed graag een stukje voor publiek. Terwijl ik me verveelde op de middelbare school bij leraren zonder goed verhaal en zonder goed contact, deed ik buitenschools aan toneel. Ik leerde hoe je met beeld, beweging, emotie, tekst, muziek en een goed verhaal anderen kon raken. Al heel jong stelde ik mezelf grote vragen. Deze nieuwgierigheid naar hoe de dingen werken en hoe mensen en de mensheid zich ontwikkelen heb ik nog steeds. Ik ontdekte dat het verhaal dat we onszelf en elkaar vertellen belangrijk is in het bereiken van onze doelen.

Je kunt me inzetten voor:

Workshops en Trainingen Storytelling, Presenteren, Teamontwikkeling, Persoonlijk leiderschap, Storylistening.

Wat mij drijft:

Ik vind het belangrijk dat mensen elkaar begrijpen. Ik nodig daarom graag uit met open mind naar de verhalen van anderen te luisteren en het eigen verhaal te vertellen, zodat er energie vrijkomt voor samenwerking. Als mensen in een organisatie verhalen vinden die authentiek en oprecht zijn, beleef ik daar plezier aan. Ik onderzoek graag hoe je een verhaal kan laten aansluiten bij toehoorders of gesprekspartners, zodat zij aan het denken worden gezet en in beweging komen.

Wat maakt mij uniek?

Mijn energie en enthousiasme zijn aanstekelijk. Ik begrijp dat een sfeer van veiligheid en vertrouwen essentieel zijn, wanneer je als deelnemer over de brug wil komen met je verhaal. Ik ben meester in het aansluiten bij verschillende mensen, uit diverse lagen van de organisaties en bij uiteenlopende organisatieculturen. Ik ben nieuwsgierig, leergierig en vol ideeën. Omdat ik daarnaast analytisch en creatief ben, heb ik het vermogen workshops en trainingen te ontwikkelen, die passen bij een groot pallet aan vragen van klanten.

Wat anderen over mij vertellen:

‘’Wij dachten dat we met ons team al enigszins gevorderd waren in het vertellen van verhalen. Toch wist Hilga met een goede mix van theoretische onderbouwing en oefeningen de mooiste verhalen in ons los te maken. Met een goed gevulde gereedschapskist voor storytelling en ongelooflijk veel inspiratie gingen wij aan het einde van de avond naar huis.’’ (Cox van de Weg, Internist, Erasmus MC)

Website:

HilgaRota