Maak kennis met
Hélène Oostdijk

Hélène Oostdijk

Storyteller, theatermaker, communicatieadviseur

Onderwerpen
Corporate storytelling, Appreciative Inquiry

Talen
Nederlands, Engels, Spaans

Hélène is allround communicatieadviseur met 20 jaar ervaring in interne en corporate communicatie. Sinds 10 jaar specialiseert ze zich in het werken met verhalen in organisatieontwikkeling en -verandering. Ze traint, adviseert en begeleidt voornamelijk publieke organisaties om storytelling en narratieve interventies te richten op hun (maatschappelijke) doelen. Een waarderende aanpak vanuit Appreciative Inquiry heeft vaak een stevig plek in haar aanpak. Daarnaast is Hélène theatermaker en -regisseur in het amateurtheater en maakt ze al jaren met veel liefde toneelvoorstellingen. De adviseur en de maker in haar putten uit hetzelfde talent; mensen kunnen bereiken, raken en bewegen.

Offerte aanvragen

Mijn verhaal

Als communicatieadviseur heb ik jarenlang de patronen gevolgd die van mij verwacht werden. Met de geleerde theorie en een groeiend aantal jaren ervaring in mijn rugzak, adviseerde ik over de communicatieaanpak van kleine en grote uitdagingen in organisaties. Volgens het boekje, maar vaak met een sluimerende vraag of ik echt impact had. Tot ik met verhalen leerde werken. Narratieve taal blijkt mijn taal; waarin het over gevoel, verbinding, betekenisgeving, lukken en mislukken mag gaan. Taal die mensen beweegt. Steeds vaker mag ik (publieke) organisatienarratieven helpen vinden en vormen. Zelden volgens het boekje, maar altijd met mijn vizier op de impact op mensen!

Je kunt me inzetten voor:

Storytelling workshops, narratieve strategie, (publieke) interne en corporate communicatie, waarderend werken

Wat mij  drijft

Ik wil narratieve kracht in handen geven van zo veel mogelijk systeemveranderaars wiens hart klopt voor de publieke zaak. Ik help organisaties die maatschappelijk verschil willen maken, om positief bij te dragen aan de uitdagingen waar ze iedere dag aan werken. Ik werk het liefst met organisatiekantelaars die weten dat rationele én emotionele motivatie bij elkaar gebracht moeten worden om die complexe uitdagingen aan te gaan.

Wat maakt mij uniek?

Ik kijk en werk als een dramaturg en regisseur. De theatermaker in mij kijkt altijd naar het grote geheel van een organisatie en naar hoe een uiting, een gesprek of zelfs de inrichting van het gebouw het verhaal van de organisatie vertelt. Of juist ontkracht. Met die blik ga ik op zoek naar wat ongezegd, het impliciet of het remmend blijkt in de organisatie. Om dat vervolgens te helpen kantelen naar gezegd, expliciet en helpend.

Wat anderen over mij vertellen:

Opdrachtgever corporate story Ministerie – Februari 2021: “Hélène is een gedreven professional die verbindt én te inspireert. Ze is een prettige, ontwapenende persoonlijkheid en dito gesprekspartner, van medewerker tot topmanagement. Je kunt Hélène met groot vertrouwen je organisatie in sturen, op zoek naar dat ene exemplarische verhaal of juist die alles verbindende verhaallijn. Haar visie op de rol van organisatienarratieven is verrassend en vooruitstrevend. Er is een wereld voor me opengegaan!”

Website:

InsideStory