Maak kennis met
Bas Schepers

Bas Schepers

Storyteller, schrijver, podcastmaker

Onderwerpen
onderwijs, zorg, podcasts, columns

Talen
Nederlands

Bas Schepers is expert in storytelling in de zorg en het onderwijs. Hij is opgeleid als storyteller bij de Storytelling Academy en verzorgt nu vijf jaar, als oprichter van Heldenbureau, in company workshops over de praktische toepassing van verhalen in het onderwijs en de zorg.
Hoe pas je als leerkracht verhalen in de klas toe? Hoe werk je met verhalende casussen in de zorg? Hoe kan je met verhalen reflecteren op je rol als schoolleider? Het zijn vragen waar je in workshops van het Heldenbureau een antwoord op krijgt. De workshops zijn praktisch, vol verhalen, interactief, doelgericht en vol humor.

Offerte aanvragen

Mijn verhaal

Ik ben trainer, schrijver en oprichter van Heldenbureau. Als kind werd ik al gegrepen door verhalen. Zo was ik elke woensdagmiddag te vinden in de bibliotheek van Warnsveld. Na een werkzaam leven als fysiotherapeut, leidinggevende in zorg, zorginkoper bij Achmea en docent aan een mbo heb ik mijn passie voor verhalen gecombineerd met mijn ervaring om voor groepen te staan. Vanuit Heldenbureau geef ik nu workshops storytelling in de zorg en het onderwijs. Ook schrijf ik graag columns over de twee onderwerpen die mij aan het hart gaan; het onderwijs aan onze jongeren en de zorg voor onze ouderen.

Je kunt mij inzetten voor:

  • Workshops Storytelling
  • Storytelling in de zorg
  • Storytelling in het onderwijs
  • Podcasts
  • Columns schrijven

Wat maakt mij uniek?

Ik ben een creatieve verhalenmaker die praktisch denkt en graag buiten de gebaande paden werkt. Zo heb ik bij een school voor speciaal onderwijs, ter voorbereiding op een workshop voor de leerkrachten, de leerlingen ingezet als interviewers om verhalen op te halen. Deze werden verwerkt in de werkvormen van de workshop. Ook schroom ik mij niet om een dag mee te werken in de zorg. De verhalen die ik dan hoor zijn input voor mijn workshops in de zorg.

Wat anderen over mij vertellen:

‘Bas is in staat om vanaf minuut 1 je aandacht te krijgen in een workshop. Hij verrast met zijn eigen verhalen en laat je inzien dat het toepassen van storytelling in de klas veel eenvoudiger is dan je zelf denkt. De passie voor verhalen en zijn verrassende werkvormen maken zijn workshops uniek.’ ( Saskia, leerkracht)

Boeken, verwijzingen:

Heldenbureau:

 www.heldenbureau.nl

Publicatie:

 ‘Bijzonder gewoon’