Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Narratief coachen

29 november 2018 - 30 november 2018

€850

mieke-bouma

Tweedaagse cursus Narratief coachen – het verhaal van je leven

“Ieder mens is de scenarioschrijver van zijn eigen levensscript”

Mensen zijn ‘storytelling-animals’, met een fundamentele behoefte een verhaal te maken van hun leven en er zo zin en betekenis aan te geven. Verhalen maken zit diep ingebakken in onze psyche. Maar vaak zijn mensen zich  niet bewust van de vele innerlijke stemmen – gedachtepatronen, angsten, aannames, wensen en overtuigingen – die bepalend zijn voor hoe hun leven zich ontvouwt. Het zijn de zogenaamde ‘scripts’ die iemand zowel gevangen kunnen houden, als kunnen bevrijden.

Welke verhaal vertel je?
Op het moment dat er iets vastloopt of stagneert, is het fijn als er een coach is die kan luisteren, maar vooral als er iemand is die kennis en begrip heeft van hoe verhalen in elkaar zitten, die narratieve technieken in kan zetten, zodat het levensverhaal een nieuwe dimensie krijgt en er een meer gewenste koers kan worden gevaren.

In deze tweedaagse cursus leren we coachen op basis van het levensverhaal en staat het coachgesprek centraal. We gaan op zoek naar de rode draad in het levensverhaal en naar het perspectief van de coachee op het verhaal tot nu toe. Waar stagneert het en wat wil zich ontwikkelen?

Bij narratief coachen creëren we ruimte voor het verhaal wat de coachee zichzelf vertelt en onderzoeken we welke andere perspectieven op dat levensverhaal mogelijk zijn. Verhalen maken de verbinding tussen de buitenwereld en de binnenwereld, via beelden en perspectieven.

Narratief coachen houdt in dat de coach de coachee faciliteert bij het exploreren van het  levensverhaal. Het is zeer behulpzaam bij de zoektocht naar de rode draad in levensverhaal, maar ook bij carrièreperspectieven. Het doel is dat de coachee zicht krijgt op krachtlijnen, op perspectieven, maar ook op dat wat hem gevangen houdt of tegenwerkt in gewenste ontwikkeling.

Krijgen we zicht op de ‘Purpose’, de draken en de unieke talenten in het levensverhaal?

Tijdens deze tweedaagse training onderzoeken met welke mechanismen we onze persoonlijke mythologie creëren, welke archetypen daarbij een rol spelen, hoe we patronen kunnen doorbreken en hoe we het verhaal van ons leven kunnen herschrijven om er meer uit te halen.

Aan bod komen:

  • Coachen met de Reis van de Held
  • De 12 archetypen
  • Op zoek naar de oerscène in het levenverhaal
  • Hoe creëren we een inspirerende persoonlijke mythe?

Voor wie?
Voor mensen die met beroepsmatig mensen werken of mensen begeleiden, zoals coaches, counselors, leraren, teambegeleiders en trainers.

Joseph Campbell zei ooit: ‘De mens is een stukje aarde, dat zich van zichzelf bewust wordt.’ Dat besef is het elixer dat nodig is voor een vervuld leven.

Docent:
Mieke Bouma – auteur van het boek Het verhaal van je leven.

Data:
29 en 30 november 2018 van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Plaats: Hermonde

Prijs: € 850, – exclusief 21 % BTW

Schrijf je inSchrijf je in

Gegevens

Begin:
29 november 2018
Einde:
30 november 2018
Kosten:
€850
Site:
https://storytellingacademy.nl/inschrijven/

Locatie

Hermonde
Bornweg 12
Bennekom, Gelderland Nederland
+ Google Maps