Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Masterclass Filmvertellingen

mei 28

€575

Beelden zeggen meer dan 100 woorden. Storytelling en Film zijn dan ook nauw verbonden. Daarom biedt verhalen ophalen met film zoveel mogelijkheden. In een korte filmreportage of vlog kan je portretjes maken, je eigen verhaal vertellen, sfeerimpressies maken, bedrijfscultuur in beeld brengen of klantverhalen ophalen. Ook kan je op verschillende manieren vormgeven aan één of meer stappen uit De reis van de held. Je kunt bijvoorbeeld tonen waar de ‘oproep tot avontuur’ zichtbaar is in het bedrijf waar je werkt of bij jouw doelgroep. Of juist de focus leggen op waar de nieuwe wereld gloort.

Door interviews, vlog of als ‘fly on the wall’ met voice-over geef je jouw verhaal vorm in een kort filmpje voor social media of website. In deze masterclass van twee x 6 uur maakt ieder een (non-fictie) filmpje met de iPad.
De eerste dag oefenen we met camera en interview en bereidt ieder zijn film voor. Tussen de eerste en de tweede dag film je je materiaal. De tweede dag monteren we het filmmateriaal en kijken we het samen af.

Als je graag korte filmpjes wilt maken voor het vergroten van je impact, maar die een duwtje nodig hebt om daadwerkelijk aan de slag te gaan, wat ondersteuning zoekt in de techniek en geïnspireerd willen worden door anderen, is deze masterclass een must.

Mirna Ligthart werkte 10 jaar als editor voor documentairemaker Frans Bromet. In 2007 richtte zij stichting De frisse blik op gericht op ‘begrijpend kijken’ naar non-fictie media en het maken van filmreportages binnen het onderwijs. Sinds 2017 werkt zij onder de naam Studio Beeldrijk als trainer en initiator van participatieve filmprojecten binnen onderwijs, bedrijf en maatschappelijk domein. Zij gebruikt film als middel om veranderprocessen te initiëren, ondersteunen en zichtbaar te maken. www.studiobeeldrijk.nl
Benodigdheden: iPad (eventueel bij haar te huur)
Het is mogelijk van Studio Beeldrijk een externe microfoon te gebruiken voor het filmen.

Data: 28 mei en 4 juni, van 10.00 uur tot 16.00 uur.
Locatie Storytelling Studio – Amsterdam

geef je op via deze link

Gegevens

Datum:
mei 28
Kosten:
€575
Website:
https://storytellingacademy.nl/masterclasses/