Storytelling Event

Een onvergetelijke dag vol ontmoetingen, workshops en verhalen

21 september 2023 van 09.30 tot 17.30 uur
Locatie: Het Huis Utrecht

Beleef deze inspirerende dag met optredens, muziek, ontmoetingen en workshops met experts en vakgenoten! De verschillende storytellers vertellen over hoe ze zelf met de draak hebben leren dansen, over het verhaal áchter het verhaal, hoe we door onszelf te helen de wereld kunnen helen en hoe we met verbeeldingskracht een nieuwe wereld kunnen scheppen. Tijdens diverse workshops exploreren we hoe we nieuwe perspectieven kunnen ontwikkelen en stem kunnen geven aan een verhaal voor de wereld dat het licht wil zien.

Bestel je ticket hier

Laat je inspireren en word deel van een nieuw verhaal!

Change the Story, Create the Future

In de huidige tijd, waarin de crises over elkaar heen buitelen, groeit het besef dat het oude verhaal waar we onze samenleving op hebben gebouwd, niet meer werkt en dat een nieuw collectief verhaal nog geboren moet worden. In dat niemandsland schuurt het en lijkt de uitweg soms moeilijk te vinden.
Toch leren we van de grote verhalen van de mensheid dat er altijd een crisis nodig is om tot een ommekeer te komen. En dat een crisis iets van ons vraagt. We zullen iets los moeten laten, maar ook iets in onszelf durven aankijken, we zullen op zoek moeten gaan naar wat we zelf bij kunnen dragen om inspirerende beelden voor de toekomst te ontwikkelen.

‘Juist het kunnen verblijven in die tussenruimte, dat niemandsland, en het kunnen afstemmen op jezelf is iets waar iedereen toe in staat is: je eigen pad volgen en doen wat je te doen hebt.’ – Mieke Bouma

Dansen met de draak

Verhalen vertellen ons over hoe duisternis altijd de opmaat vormt voor het licht. Ze leren ons dat we ieder onze hoogste roeping dienen te volgen, dat we heldenmoed moeten tonen, ook om te verdwalen. Verhalen leren ons over de zin van het leven, over de betekenis achter de gebeurtenissen. Ze bieden ons zicht op de bedoeling en de bestemming en leren ons hoe we soms moeten dansen met de draak om de schat, waar hij bovenop zit, te bevrijden. Vertrouwen, overgave en verbeeldingskracht cruciaal zijn in moeilijke tijden.

Voor ons als storytellers ligt hier een schone taak. Zijn wij in staat dat nieuwe verhaal op te diepen uit de duisternis, te midden van de chaos en verwarring? Kunnen we de contouren schetsen voor dat nieuwe verhaal? Een verhaal dat ons optilt, dat ons verbindt en beelden van een toekomst schetst, een verhaal waarin iedereen meedoet en waar respect is voor Moeder Aarde. Een verhaal over een wereld in balans, voorbij het egoïsme, het materialisme. Een nieuw verhaal om in te geloven. Een verhaal dat verbindt en bevrijdt. Een verhaal dat ons in staat stelt het oude los te laten en het nieuwe te omarmen.

Tien jaar storytelling

Tien jaar geleden organiseerden we ons eerste Storytelling Event. Het motto was: Volg het Witte Konijn (zoals Alice in Wonderland) en laat je verrassen door de wondere wereld van verhalen.
En dat gebeurde. Er werd een vlammetje aangestoken dat in de loop van de jaren alleen maar harder is gaan branden. In alle sectoren van de maatschappij bleek een brandende behoefte aan zelfkennis, betekenisgeving, verbinding en inspiratie en ja … verhalen zijn daar bijzonder geschikt voor. De Storytelling Academy leidde in de afgelopen jaren heel wat storytellers op. Veel mensen en organisaties ontdekten de kracht en de magie van verhalen.

Oproep!

‘Onze bestemming staat niet in de sterren geschreven, maar in onszelf’ – William Shakespeare

Tijdens dit tweede evenement gaat het om meer dan alleen maar het konijn volgen. Het komt er nu op aan ruimte te scheppen voor dat nieuwe verhaal. Daarvoor zullen we moeten dansen met de draak om dat wat ons met vrees vervuld te omarmen en te ontmaskeren en zo inspirerende perspectieven te ontdekken. Verbeeldingskracht, inkeer, verlangens en visioenen zijn nodig om ons de toekomst voor te stellen. Anders kunnen we hem niet creëren.

Een dag vol dromen, levenslust en inspiratie

Het storytelling event wordt een dag vol dromen, levenslust en inspiratie. Inspirerende sprekers, verhalen, workshops en muziek helpen ons om aan dat nieuwe verhaal te bouwen en de toekomst dichterbij te halen. Maar ook om ons ieder op onze eigen manier de energie te geven daar op eigen wijze aan bij te dragen.
We nodigen je uit met ons deze dag te onderzoeken welke verhalen er nodig zijn en wat jouw bijdrage daaraan kan zijn. Laten we verhalen vertellen over een wereld waarin we leren door elkaars ogen te kijken, een wereld waar voor iedereen plaats is. Een wereld waar zelfkennis, cultuur, humor, liefde en rechtvaardigheid de hoogste waarden zijn.

Een wereld waarin menselijke creativiteit kan groeien en bloeien. En wereld van ‘ons’ in plaats van een wereld van ‘mij’.

Bestel je tickets hier...

Het programma

Een feestdag voor de verbeelding met verhalen, rituelen, sprekers, muziek, zang, gesprekken, ontmoetingen, improvisatie en inspiratie.

We openen met een bijzondere openingsceremonie met zang en muziek met Het Mensenkoor (o.l.v. Wilko Sterke en m.m.v. Heelal BV)

 

Verhalen van:

Oprichter en auteur Mieke Bouma  over 10 jaar storytelling en Dansen met de Draak
Spreker/verteller Joseph Oubelkas schaart zich graag in de traditie van storytellers en vertelt zijn waargebeurde verhaal over zijn jaren in een Marokkaanse cel en hoe hij leerde verdriet, woede en frustratie om te zetten in positieve energie.
Verteller/acteur Harry Piekema vertelt het bijzondere verhaal van de Poortwachter van Tsjechov en hoe we uitgenodigd worden een grotere versie van onszelf te worden.
Verteller Marius Gosschalk vertelt over  Baruch Spinoza, diens zoektocht naar een nieuw verhaal in zijn tijd en wat wij er van kunnen leren.
Verteller Henk Hofman vertelt een verhaal over terugkeer naar het licht.

In de middag: Workshopronde!

Tijdens de workshops onderzoeken we hoe we een nieuwe verhaal geboren kunnen laten worden en wat daarvoor van ons gevraagd wordt.

Met:
Sun City/Ivo Schot(Futuring the City), Cahit Olmez (Aikido), Antoinette van den Steenhoven (Adem je verhaal), Ann de Wilde (Kásàla schrijven), Frans Sandbergen (De kunst van het tevoorschijn luisteren), Marihuela Belt (Muzikale improvisatie)

En als apotheose een magisch slotritueel (Welke stemmen klinken er?) met het Mensenkoor o.l.v.Wilko Sterke en Laura Polence!

Download hier het programmaoverzicht:
Programma in het kort
Bestel nu vast je ticket:
Tickets event

Tickets en aanmelden

Prijssysteem

  • Alumni (Leden van de Storytelling Clan) betalen €250,- (actiekortingscode)
  • Early Bird 1): Meld je aan vóór 12 mei en je betaalt €275, –
  • Early Bird 2): Met gratis boek Leren dansen met de draak t.w.v. € 21,99 en je betaalt €285, –
  • Bij aanmelding vanaf 12 mei tot en met 1 juli betaal je € 295,-
  • Bij aanmelding na 1 juli betaal je € 325, –

Bedragen zijn inclusief 9% BTW

Wat krijg je voor dit bedrag?

  • Een onvergetelijke inspirerende dag boordevol, ontmoetingen en verrassingen
  • Ochtendprogramma met bekende, inspirerende sprekers en vertellers
  • Middagprogramma met meerdere bijzondere workshops waar je uit kunt kiezen
  • Een Storytelling Magazine vol achtergrondinterviews, verhalen en inspiratie
  • En natuurlijk koffie/thee, gezonde lunch, feestelijke borrel en hapjes
Bestel je tickets hier