Joseph Oubelkas – van lijden naar leiden

Keynote speaker - Over levenslessen en mentale kracht

‘Je kunt veel dingen niet beïnvloeden, maar je kunt áltijd je eigen houding kiezen. Met doorzettingsvermogen en de juiste focus kun je bereiken wat jij wilt.’

Iedereen heeft een verhaal. Dat van Joseph Oubelkas (1980) gaat over omgaan met tegenslag en verandering. Over keuzevrijheid en doorzettingsvermogen. Op 24-jarige leeftijd wordt Joseph onterecht veroordeeld voor drugssmokkel. Hij krijgt 10 jaar celstraf en belandt onschuldig in een gevangenis in Marokko. Achter de tralies moet Joseph leren omgaan met de onrechtvaardigheid van zijn opsluiting en de hardheid van het leven. Hij leert elke dag belangrijke levenslessen. Hij relativeert, waardeert het kleine, koestert wat hij heeft en zet zijn verdriet, woede en frustratie om in positieve energie. Na 1637 dagen komt hij vrij: sterker, positiever en veerkrachtiger dan ooit.
Met positiviteit, tomeloze energie, diepgang en humor motiveert hij ons zelf te bepalen hóe we omgaan met dat wat er op hun pad komt. Zodat we wijzer, bewuster en vol inspiratie weer vooruit kunnen.

Joseph’s verhaal is even bizar als inspirerend. Met zijn levensveranderende ervaring heeft hij inmiddels tienduizenden mensen geraakt, ontroerd, gemotiveerd en verder geholpen in het leven.