Cursus narratief coachen deel 2

Driedaagse cursus Narratief coachen deel II – De verbeelding van de persoonlijke mythologie

‘Communiceren met de ziel gebeurt via beelden en metaforen’

 

 

 

 

 

Voor iedereen die Narratief Coachen deel I heeft gedaan, bieden we nu ook een verdiepingsmodule aan: Narratief Coachen II

Deze intensieve cursus van drie dagen bouwt voort op de stof die we in deel I hebben behandeld, waar werkten we met het levensverhaal, de coachhouding, de Reis van de Held, de archetypen en de basis van systemisch werk. In deel I ging het om perspectieven op een nieuwe persoonlijke mythologie, in deel II gaat het om de verbeelding daarvan en om contact te maken met innerlijke beelden.

We gaan in dit deel de kracht van jouw innerlijke sjamaan/magiër nog sterker aanspreken: je leert vertrouwen op je intuïtie, op je verbeeldingskracht, je probeer niets te fixen, maar vertrouwt erop dat alle antwoorden er al zijn.
Wanneer je coacht wil je je coachee bij voorkeur dichter bij zichzelf brengen. Hij/zij is op zoek naar inspiratie, vitaliteit, wijsheid, richting. Dat zijn kwesties van de ziel. Daar kun jij als coach een gids bij zijn.

De volgende werkwijzen staan centraal:

  • Metaforen en symbolen. Om te communiceren met de ziel zijn beelden nodig. Metaforen en symbolen vormen een brugfunctie tussen het bewuste en het onbewuste. Via de metafoor kan er integratie en betekenisgeving plaatsvinden. Hoe vind je die beelden? Hoe werk je met bestaande en/of zelfgeschreven sprookjes en mythen. Hoe kun je ‘helende’ verhalen vinden of ontwikkelen voor je coachee? Wat is de kracht van symbolen?

 

  • Quick Scan – narratief interview. Hoe kun je snel, effectief en toch grondig naar de kern van het verhaal van je coachee komen. Hoe vind je via een kort narratief interview uitspraken, beelden en herinneringen waarmee overtuigingen, kwaliteiten en verlangens in kaart gebracht kunnen worden?

 

  • Lichaamswerk. We werken met energie en de wijsheid van het lichaam. Welke verhaal vertelt het lichaam als je het een vraag stelt? De verhalen van de zeven chakra’s en hoe je die kunt benutten. Hoe verbeeld je de gewenste toekomst? Hoe bevrijd je vastgezette energie?

 

  • Schrijf- en verteloefeningen om dieper gelegen thema’s uit te diepen en open te breken. Maar ook om betekenissen te vinden en de verbeeldingskracht in te zetten.

 

  • Actieve imaginatie en visualisaties. De menselijke verbeelding is uitermate krachtig. Verbeelding gaat altijd vooraf aan realisatie. We werken met geleide visualisaties en leren deze zelf te schrijven/ontwikkelen t.b.v. kwesties die we tegenkomen.

 

  • De praktijk van systemisch werk: hoe kun je de verhalen en innerlijke beelden opstellen?

 

Voor wie?
Voor mensen die Narratief Coachen deel I hebben gevolgd en die beroepsmatig mensen werken of mensen begeleiden, zoals coaches, counselors, leraren, teambegeleiders en trainers.

Coach en Coachee tegelijk
tijdens deze driedaagse ben je zowel coach als coachee. je ondergaat de methodiek en je reflecteert en methodiseert. Dat heeft een extra krachtig leereffect.

Docenten

 

 

 

 

 

Mieke Bouma – auteur van diverse boeken over storytelling, leraar en oprichter Storytelling Academy
Mirjana Smolic – actrice en systeemtherapeut

Data:

van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Plaats: Hermonde

Prijs: € 1.050, – exclusief 21 % BTW

Lees meer over narratief coachen op onze berichtenpagina…

Schrijf je in!