Losse modules Chief Storyteller

Losse modules van drie dagen

Inschrijven

Opleiding

De opleiding tot Chief Storyteller richt zich in 3 modules en een individueel traject zich op mensen die met verhalen willen leren werken in een professionele context.
Communicatieprofessionals, P&O-ers, teamleiders, trainers, HRM-managers, consultants, mensen uit het onderwijs, advocaten, theologen, acteurs, presentatiecoaches, therapeuten…, mensen uit veel beroepsgroepen melden zich bij de Storytelling Academy.

Mocht je niet zeker weten of de opleiding iets voor jou is… Je kunt ook losse modules van de leergang tot Chief Storyteller volgen.

Begin dan met de module Apprentice en bepaal na afloop of je verder wilt met volgende modules.

Als je de cursus Storywriting hebt gevolgd, kun je direct inschrijven voor Bachelor A van de leergang.

Soms pauzeert iemand zijn opleidingen en volgt dan een jaar of twee jaar later nog eens een module.

Belangrijk is wel je bijtijds op te geven!

Docenten

Mieke Bouma

Oprichter, hoofddocent, dramaturg, storycoach en auteur

Mieke is auteur, docent en storyteller en oprichter van de Storytelling Academy. Ze is opgeleid in het theatervak, was docent aan de Theaterschool in Amsterdam, studeerde Theater-, Film en Televisiewetenschappen aan de universiteit van Utrecht en schreef scenario’s voor film, tv en opdrachtfilms. Ze schreef diverse boeken over storytelling, w.o. Storytelling in 12 stappen, De kleine Campbell, Het verhaal van je leven, Leren Dansen met de Draak en meer.

De reis van de held – archetypen – narratief coachen – creative writing

Lees meer

Marius Gosschalk

Verhalenverteller, trainer/coach, dramatherapeut

Marius is docent, verhalenverteller, acteur en oorspronkelijk opgeleid als dramatherapeut. Kenmerkend voor zijn werk is dat hij zich steeds beweegt op het gebied van de (persoonlijke) ontwikkeling van mensen in organisaties. Hierbij komt het werken met verhalen komt steeds weer terug. In coaching en training / lessen en in verandertrajecten.

Marius is al sinds 1996 bezig met Terugspeeltheater. Voor hem een ultieme leerschool om zichzelf  toe te staan te improviseren en aanwezig te zijn op het (vertel en speel-) podium. 

Lees meer

Antoinette van den Steenhoven

Docent, storycoach, presentatietrainer, ademtherapeut

Antoinette is docent aan de Storytelling Academy. Daarnaast werkt zij als trainer en coach in het bedrijfsleven om mensen te begeleiden bij het overbrengen van hun boodschap en bij het stem geven aan hun eigen verhaal. Als professioneel voice-over leent ze haar eigen stem om het verhaal van anderen te vertellen. Antoinette is opgeleid als GZ-psycholoog en maakt naast de principes uit de psychologie ook gebruik van ademwerk om mensen te helpen opgebouwde spanning los te laten en zo nog vrijer en eigener te kunnen spreken en bewegen.

Lees meer

Weet je nog niet zeker of de opleiding tot Chief Storyteller iets voor je is? Dan is het volgen van losse modules ook een mogelijkheid.
Die  dienen wel in een bepaalde volgorde gevolgd worden. Je kunt niet zomaar met Bachelor A of B beginnen. Dan dien je eerst ofwel de module Apprentice Storyteller gevolgd te hebben of de cursus Storywriting.

Afstuderen?
Ook kun je je – mits je alle modules gevolgd hebt – aanmelden voor het afstudeertraject. Je wordt begeleid bij het maken van je masterproef en kan dan deelnemen aan het afstuderen. Kosten daarvoor zijn € 1150, -.

 

Opbouw

Losse modules

Apprentice Storyteller

Driedaagse introductie en inwijding in de wereld van verhalen. Een intensieve kennismaking met de Reis van de Held, filmfragmenten, vertelopdrachten, oude verhalen en eigentijdse avonturen.

1
Storyteller Bachelor A

Driedaagse module. Hoe vertel je een authentiek verhaal? Wat is jouw verhaal? Welke verhalen draag je met je mee? Aandacht voor verteltechniek, stem, houding en verhaalopbouw.

2
Storyteller Bachelor B

Driedaagse module. Interventies met Storytelling in de beroepspraktijk. Hoe ga jij verhalen inzetten in de praktijk?

3

Locatie

Hermonde – Bennekom

Bornweg 12b
6721 AH Bennekom

De meeste opleidingen van de Storytelling Academy vinden hier plaats. Wij genieten daar altijd van rust, ruimte, natuur en gastvrijheid.

Wil je overnachten in de buurt? Neem dan even contact met ons, dan sturen we je een aantal suggesties.

Data

September 2024

Apprentice - Sept. '24 12, 13, 14 september 2024

November 2024

Bachelor A - Nov. '24 7, 8, 9 november 2024

December 2024

Bachelor B - Dec.'24 12,13, 14 december 2024

Coaching masterproof + afstuderen Data in overleg

Kosten

Per module

€1100,- ex 21% BTW Aanmelden