Als je iets te vertellen hebt, moet je een goed verhaal hebbenHenk Hofman

Hoofddocenten

Wij geloven in de kracht en de magie van verhalen. Een goed verhaal, op het juiste moment ‘goed’ verteld, kan een wereld van verschil maken.
Het kan inzicht geven, mensen in beweging zetten, aansporen, het kan verlichten, opluchten, verbinden en gedrag beïnvloeden.
Wij zijn opleiders in hart en nieren en onze liefde voor het verhalenvak en onze kennis en ervaring delen we graag met mensen die storytelling professioneel willen leren toepassen.

Ieder mens betreedt het wereldtoneel als een geroepenePlato

Gastdocenten

Docenten en trainers van de Storytelling Academy hebben jarenlange ervaring in het verhalenvak als dramadocent, auteur, scenarioschrijver, dramatherapeut of zijn gecertificeerde Storytellers.

De Storytelling Clan is een groep gecertificeerde, ervaren storytellers, afgestudeerd aan de Storytelling Academy. Zij verstaan de kunst om verhalen op praktische en inspirerende wijze in te zetten voor uiteenlopende vraagstukken. Voor iedere vraag ontwikkelen zij een professioneel en inspirerend aanbod op maat. Lees meer…

Waarom verhalen?

‘Stories can either be bacteria, or light’ – Ben Okri

Het is onze missie op vele terreinen een duurzaam een verhalend klimaat te ontwikkelen. Dat wil zeggen een klimaat waarin naar elkaar geluisterd wordt en waarin iedere stem telt. Overal waar mensen samen werken en leven. In organisaties, in het onderwijs, bij de overheid, in de zorg, op straat… Want verhalen leren ons het belang van empathie, respect, eerlijkheid, maar ook van moed, slimheid en doorzettingsvermogen. Van ècht ergens voor gaan en van loslaten. Een goed verhaal is onmisbaar bij wezenlijke communicatie en helpt mensen zich te verbinden rond een wezenlijk en gemeenschappelijk doel: een duurzame toekomst waar we allemaal naar verlangen.
LEES MEER OVER ONZE VISIE

Testimonials

“Als je interesse hebt in het werken met verhalen, dan leert deze opleiding je hoe een goed verhaal in elkaar zit, je leert werken met je eigen levensverhaal. De opleiding gaat over zingeving. Je creatieve bron wordt aangeboord. Het maakt je wakker en nodigt uit tot het maken van stappen in je persoonlijke – en werkleven.”
-Hilga Rota

“Bedankt dat jullie mij hebben gezien, mij hebben begeleid op de eerste stappen van mijn persoonlijke reis. Na veel hobbels, hoop ik dat mijn reis nu eindelijk mag beginnen. Met zoveel nieuwe ontmoetingen en inspiratie is dat een onstilbare klop op de deur naar avontuur.”
-Claudia Vrasdonk

LEES MEER TESTIMONIALS

Those who tell the stories rule the world Hopi Indianen

LEERGANG CHIEF STORYTELLER
De leergang Chief Storyteller richt zich op mensen die met verhalen willen leren werken in een professionele context.
Tijdens de inspirerende leergang die bestaat uit meerdere modules leer je hoe je met storytelling kunt werken, hoe je verhalen kunt vinden, vormen en delen. Je maakt kennis met basisprincipes van een goed verhaal, leert werken met de Reis van de Held, en onderzoekt je eigen verhaal.

Lees meer…

STORYWRITING
In deze drieweekse cursus leer je verhalend schrijven voor interne en externe communicatie, branding, marketing en sales.
Hoe zet je verhalen in ten behoeve van effectieve menselijke communicatie, beïnvloeding, overtuiging en leiderschap?
Of het nu om een simpel gesprek gaat, een serie blogs, interne communicatie, een grootschalige marketingcampagne of om het maken van een bedrijfsfilm…
als je iets wilt vertellen moet je een goed verhaal hebben en dat werkt beter dan een opsomming van feiten, holle frasen of populaire slogans.

Lees meer…

WORKSHOP STORYTELLING MET IMPACT
In deze workshop leer je uit jouw levenservaringen inspirerende verhalen te maken die echt tot de verbeelding spreken.
En je leert deze verhalen zó te vertellen dat je zowel je punt maakt als authentiek bent en in je kracht staat.
Je leert hoe je open en integer kunt zijn en hoe je met een goed verhaal mensen in beweging kunt zetten.

Lees meer…

OVERIG AANBOD CURSUSSEN EN WORKSHOPS
Met regelmaat worden speciale cursussen en workshops of pilots georganiseerd die inspelen op nieuwe ontwikkelingen,
speciale thema’s of interessegebieden. Zo hebben we met regelmaat een masterclass Leiderschap & Storytelling.
Klik op de onderstaande link voor ons actuele en steeds wisselende aanbod

Lees meer…

CURSUS STORYTELLING IN 12 STAPPEN

Deze 6 weekse cursus is gebaseerd op het boek Storytelling in 12 stappen en biedt een interactieve en creatieve aanpak die erop gericht is handen en voeten te geven aan ideeën die liggen te sluimeren of verhalen die moeten worden verteld. De 12 stappen uit de Reis van de Held worden behandeld en toegepast op jouw idee of concept.

Lees meer….

MAATWERK
Wij verstaan de kunst om verhalen op praktische en inspirerende wijze in te zetten voor uiteenlopende vraagstukken. Voor iedere vraag ontwikkelen wij een professioneel en inspirerend aanbod op maat. Of het nu gaat om corporate storytelling, interne of externe communicatie, leiderschap, coaching of kennismakingsworkshops…

Vraag een offerte aan….

Opdrachtgevers en klanten