Leergang Chief Storyteller

  • Hou je van verhalen, films?
  • Geloof je in de kracht van verhalen?
  • Wil je leren hoe je een aansprekend en onweerstaanbaar verhaal kunt maken en vertellen?
  • Wil je beroepsmatig met verhalen werken?


Dan biedt de leergang CHIEF STORYTELLER wellicht wat jij zoekt.

klik hier voor de startdata

DE ROEP OM VERHALEN

In ieder werkveld klinkt steeds luider de roep om verhalen. De leergang Chief Storyteller richt zich op mensen die met verhalen willen leren werken in een professionele context. Communicatieprofessionals, P&O-ers, teamleiders, trainers, HRM-managers, consultants, mensen uit het onderwijs, advocaten, theologen, acteurs, presentatiecoaches, therapeuten…, mensen uit veel beroepsgroepen melden zich bij de Storytelling Academy.
Er is een grote behoefte om betekenis te geven aan wat we doen en antwoord te geven op de vraag: waarom doen we wat we doen en waartoe zijn wij op aarde?
Storytelling is de manier om antwoorden te vinden en een echt en geloofwaardig verhaal te vinden.

WAT IS EEN CHIEF STORYTELLER?
Het begrip ‘Chief Storyteller’ is in Amerika een ingeburgerd begrip. Nike begon ermee en inmiddels zijn in talloze bedrijven Chiefs Storytellers aan het werk met als taak de blauwdruk van het bedrijf levendig te houden en verhalen over het bedrijf te verzamelen. Doel is de cultuur te versterken, te bouwen aan een sterk merk, de betrokkenheid te vergroten en mensen blijvend enthousiast en gemotiveerd te houden, zowel klanten als medewerkers. De Chief Storyteller speelt in dit proces een cruciale rol.

Voor ons betekent Chief Storyteller nog meer.
Het woord ‘Chief’ associeren we met de Chief – het opperhoofd – van een indianenstam, die ervoor zorgde dat er verhalen gedeeld werden in de clan, dat iedereen aan het woord kwam, dat ieder verhaal telde, maar ook dat de wijsheid gewaarborgd werd. Een Chief Storyteller kan dus in tal van omgevingen werken, vertellen, verhalen ophalen en zo een bijdrage leveren aan een gevoel van saamhorigheid en zingeving.

Wij streven ernaar, net als de traditionele Chief, via ons mooie verhalenvak wijsheid, licht en liefde te verspreiden.

Opbouw van de Leergang in 5 modules
De leergang bestaat uit 3 plenaire modules en een individueel traject bestaande uit 2 onderdelen. In totaal zijn het 8 (en vanaf 2018 9) cursusdagen, van 10.00 uur tot 17.00 uur, + 8 à 10 uur persoonlijke coaching bij een casus in de praktijk + begeleiding bij de afstudeeropdracht (Masterproef).
De leergang wordt bij voorkeur in zijn geheel gevolgd, maar losse modules volgen kan ook. Om in aanmerking te komen voor module Bachelor A of B, worden deelnemers geacht met de driedaagse Apprentice te beginnen.
Een alternatieve route is het volgen van de driedaagse cursus Storywriting en dan vervolgens de andere modules.

Bekijk hieronder de film die Mirna Ligthart maakte n.a.v. module 1 – Apprentice

5 modules:

opbouw in 5 modules

Docenten

De leergang Chief Storytelling wordt verzorgd door Mieke Bouma en Henk Hofman, beiden opgeleid in het theatervak maar ieder heeft een heel eigen ontwikkeling doorgemaakt en een eigen specialiteit ontwikkeld op het gebied van verhalen vertellen, vinden en componeren.
Samen hebben we heel wat te bieden. Onze liefde voor het verhalenvak en onze kennis en ervaring delen we graag met mensen die storytelling professioneel willen toepassen.

 

Prijzen
Eindtermen

Als je deel uitmaakt van de studentengroep van de Storytelling Academy maak je tegelijkertijd deel uit van een boeiende leergroep die elkaar scherp houdt, vragen en klussen doorspeelt en elkaar op de hoogte houdt van interessante ontwikkelingen in storytelling-land.

Alumni maken deel uit van het Storytellers-netwerk DE STORYTELLINGCLAN