storytelling nieuws Magie en Meesterschap van verhalen

Storytelling als innerlijk kompas

Op woensdag 28 november j.l. hebben Henk Hofman, Ruud Spaargaren en Marius Gosschalk de publicatie ‘Het verhaal van Springmuis - Storytelling als innerlijk kompas’, gepresenteerd. Het boekje werd aangeboden aan prof. Paul de Blot van de faculteit business spiritualiteit van Nijenrode University. Het verhaal van Springmuis is een oud Indianenverhaal. Het gaat over transformatie en het kan worden toegepast in organisaties en voor persoonlijk leiderschap. Boekje is te bestellen bij Henk Hofman via email: henkhofman@mac.com voor € 10,-
Lees meer...
Comments

Wie is hier eigenlijk Chief Storyteller?

Een teamleider vroeg mij of ik hem kon helpen met een presentatie. Hij wilde op een zogenaamde heidag zijn toekomstvisie op een bijzondere en persoonlijke manier kwijt: door een verhaal te vertellen. Ik hielp hem daarbij en aan de hand van persoonlijke verhalen uit zijn eigen leven wist hij een pakkende boodschap over te brengen.Lees meer...
Comments

Verhalen in presentaties

Een groep studenten aan de universiteit van Stanford kreeg de opdracht een voordracht van één minuut te geven, waarna hun prestatie door hun medestudenten zou worden beoordeeld. De meest spraakvaardige studenten kregen de beste scores. Niet echt verwonderlijk....Lees meer...
Comments

Chief Storyteller leeft in 3 werelden tegelijk

Toen ik een titel voor deze blogbijdrage bedacht, moest ik denken aan wat ik Herman Finkers in een van zijn shows heb horen zingen:

‘Aan hij die woont in Knokke, Brugge en Kortrijk.
Weet u wel dat u woont in drie plaatsen tegelijk’.
Lees meer...
Comments

Nyenrode werkcollege Narratieve spiritualiteit


Paul de Blot is honorair hoogleraar aan Nyenrode en organiseert werkcolleges thema’s als duurzaamheid en narratieve spiritualiteit.

16 oktober spreken Henk Hofman en Mieke Bouma over narratieve spiritualiteit door je mee te nemen in de zoektocht naar een goed verhaal en hoe je dat goed kunt vertellen. Hierbij wordt ingegaan op de samenhang tussen de inspiratie van de corporate story en het persoonlijke verhaal.
Mieke en Henk zijn beide verbonden aan de Storytelling Academy (www.storytellingacademy.nl).

Wanneer je wilt deelnemer aan dit werkcollege op 16 oktober a.s. kun je je
inschrijven via pauldeblotadm@gmail.com.

Nieuwelingen kunnen zich inschrijven met korte vermelding van hun achtergrond en motivatie.

De onkostenvergoeding van € 10 voor VCV leden en € 20 euro voor externen, bij de inschrijfbalie te betalen.Comments

Radio interview bij radio a6.nl


Woensdag 3 oktober gaven Mieke Bouma en Henk Hofman een radiointerview van een uur over de Storytellingacademy en de leergang Chief Storytelling. Dit in het licht van de bijeenkomst as vrijdag HET BEGIN van de Storytelling Academy.
http://www.radio-a6.nl

Wil je het interview beluisteren? Klik dan op deze link
Comments

Storytelling Academy - Het Begin


Storytelling Academy - Het Begin

Een informatieve en inspirerende bijeenkomst

Plaats: In de Brouwer, Brouwersgracht 136 BG.
van 15.00 uur tot 17.00 uur
lees meer…

Tijdens deze bijeenkomst willen we je informeren over de plannen, maar vooral ook luisteren naar de behoeften in de markt.
Wil je komen? Stuur dan even een mail om je komst aan te kondigen.
Comments

storytelling ABK en het verslag in het FD


Op zondag 16 september j.l. gaven Henk Hofman en Mieke Bouma een workshop storytelling bij het kunstenaarscollectief ABK in Amsterdam. Onderwerp was: Wat is een goed verhaal en hoe zet je dat in voor je loopbaan? En speciaal: hoe vertel je als kunstenaar je verhaal? Moet je inderdaad altijd een verhaal paraat hebben of is het beter te luisteren naar wat de klant of de galeriehouder wil weten? Hoe profileer je jezelf als kunstenaar? Heb je één of meerdere verhalen? Wat zijn boeiende thema’s voor verhalen? Gaat het om het product of om het proces?
De workshop werd bijgewoond door een verslaggever van het Financieel Dagblad.

Lees hier het artikel dat op zaterdag 29 september verscheen op de carrièrepagina van het FD
Comments

© 2014 storytellingacademy Contact