STORYTELLING ACADEMY Magie en Meesterschap van verhalen

After nourishment, shelter and companionship, stories are the thing we need most in the world
― Philip Pullman

Leergang Chief Storyteller

  • Hou je van verhalen, films?
  • Geloof je in de kracht van verhalen?
  • Wil je leren hoe je een aansprekend en onweerstaanbaar verhaal kunt maken en vertellen?
  • Wil je beroepsmatig met verhalen werken?

Dan biedt de leergang CHIEF STORYTELLER wellicht wat jij zoekt.

De nieuwe leergang start op 7,8 en 9 september 2017.

DE EERSTVOLGENDE LEERGANG START OP 15,16 en 17 februari 2018
Stacks Image 2553
'Chief Storyteller' is in Amerika al lang een ingeburgerd begrip. Nike begon ermee en inmiddels zijn in talloze bedrijven Chief Storytellers aan het werk met als taak de blauwdruk van het bedrijf levendig te houden en verhalen over het bedrijf te verzamelen. Doel is de cultuur te versterken, te bouwen aan een sterk merk, de betrokkenheid te vergroten en mensen blijvend enthousiast en gemotiveerd te houden, zowel klanten als medewerkers. De Chief Storyteller speelt in dit proces een cruciale rol.

De Storytelling Academy richt zich met deze leergang op communicatieprofessionals, P&O-ers, teamleiders, trainers, HRM-managers, consultants en mensen uit het onderwijs die werk willen maken van verhalen in hun eigen professionele situatie.
De leergang is opgebouwd uit 5 modules.
De leergang kan in zijn geheel worden gevolgd, maar ook deelmodules zijn mogelijk. We raden aan met de driedaagse basis opleiding te beginnen.
Deze start 2 x per jaar. Een alternatieve route is het volgen van de driedaagse cursus Storywriting en dan vervolgens Bachelor A en B.


1. Apprentice Storyteller: een driedaagse basistraining: introductie en inwijding in de wereld van verhalen, kennismaking met de Reis van de Held, filmfragmenten, vertelopdrachten, oude verhalen en eigentijdse avonturen. (€ 1050,- excl. 21 % BTW) Download Programma
Data 16 , 17 en 18 februari 2017
+
Tweede leergang in 2017 start op 7, 8 & 9 SEPT


2. Bachelor Storyteller A: De verteller zelf. Hoe vertel je een authentiek verhaal? Wat is jouw verhaal? Aandacht voor verteltechniek, stem, houding en verhaalopbouw. (€ 700,- excl. 21 % BTW)
Download programma
Data: 20 en 21 april 2017
+
Tweede leergang in 2017: 2 & 3 NOVEMBER

3. Bachelor Storyteller B: Interventies met Storytelling in de beroepspraktijk.(€ 1050, - excl. 21 % BTW)
Download programma vanaf 2016
Data: 8,9 en 10 juni 2017
+
Tweede leergang in 2017: 14,15 & 16 DECEMBER


4. Coaching on the job: aan de slag met Storytelling in de eigen beroepspraktijk. (Met ca. 8 a 10 uur persoonlijke begeleiding bij narratieve interventies of verhaalontwikkeling) (€ 800,- excl. 21 % BTW)

5. Masterproof Chief Storyteller! Proeve van bekwaamheid: artikel, verhaal of film over toepassen van storytelling in de beroepspraktijk. (€ 350,- excl. 21 % BTW). Feed back, coaching en eindredactie + certificaat.

Dit zijn de eindtermen.

In totaal zijn het 8 cursusdagen, van 10.00 uur tot 17.00 uur, + 8 à 10 uur persoonlijke coaching bij een casus in de praktijk + begeleiding bij de afstudeeropdracht (Masterproef).

Let op: bij aanmelding en betaling voor de hele leergang in een keer geldt een korting van € 200, -


Als je deel uitmaakt van de studentengroep van de Storytelling Academy maak je tegelijkertijd deel uit van een boeiende leergroep die elkaar scherp houdt, vragen en klussen doorspeelt en elkaar op de hoogte houdt van interessante ontwikkelingen in storytelling-land.

Alumni maken deel uit van het Storytellers-netwerk DE STORYTELLINGCLAN.
Stacks Image 1643
wie
Wij zijn story-professionals met een grote liefde voor het verhalenvak en een jarenlange ervaring op het gebied van opleiden en trainen.
lees meer over ons...
contact
Tel:
+ 31 6 21 88 74 69
Postadres: Cuneralaan 50
3911 AD Rhenen
Email: info[ed]storytellingacademy.nl
missie
De Storytelling Academy koestert de magie en ontwikkelt meesterschap bij het vinden, vormen en vertellen van verhalen