STORYTELLING ACADEMY Magie en Meesterschap van verhalen

Heb de moed om niet perfect te willen zijn.
Brene Brown
Workshop Storytelling IMPACT
Zet je persoonlijke verhaal professioneel in

De eerstvolgende edities

6 oktober 2017 - Amsterdam
24 november 2017 - Bennekom


Voor zzp’ers, managers, trainers, docenten die hun verhaal kracht bij willen zetten

Tot de verbeelding spreken

Als zzp’er, leider, manager, docent of trainer wil jij de mensen met wie je werkt ook graag inspireren en motiveren. Je wilt mensen een hart onder de riem steken, prikkelen, iets bijbrengen, je wilt dat ze in actie komen. En je weet dat een algemene boodschap of een directe oproep ('Word proactief!', 'Vorm een powerteam') zelden tot iets leidt.

In deze masterclass leer je uit jouw levenservaringen inspirerende verhalen te maken die echt tot de verbeelding spreken. En je leert deze verhalen zó te vertellen dat je authentiek bent en in je kracht staat. Je leert hoe je open en integer kunt zijn en daarin uiterst aantrekkelijk.

Impact met je persoonlijke verhaal
Voor de meesten van ons zijn Desmond Tutu, Steve Jobs en Nelson Mandela voorbeelden van mensen met charisma. Zij hebben, met hun persoonlijke levensverhaal en hoe zij dat vertellen, een enorme impact gehad op miljoenen mensen, over de hele wereld. Persoonlijke verhalen maken vaak het verschil, de kunst is ze zo in te zetten dat ze hun doel raken.

images

Leer nu met jouw eigen levensverhalen hoe ook jij tot de verbeelding kunt spreken. Misschien is jouw leven niet zo groots en meeslepend als dat van Tutu, Jobs of Mandela en ben je niet wereldberoemd, maar jij hebt - net als iedereen - voor lastige keuzes gestaan. Ook jij hebt een bijzondere leraar of mentor gehad, successen en mislukkingen meegemaakt. Jij bent geworden wie je nu bent door ervaringen, ontmoetingen en beslissingen die je hebt genomen. En daar bevindt zich een rijke bron aan verhalen, die impact hebben als je ze goed leert vertellen.

Schermafbeelding 2014-11-29 om 16.53.41 Schermafbeelding 2014-11-29 om 16.56.26

Voor de begeleiding van deze masterclass werkt Mieke Bouma van de Storytelling Academy samen met Els ten Hengel van Boom, ontwikkeling van mens en organisatie samen.

Mieke Bouma is een specialist in storytelling, verhalen vormen de rode draad in haar leven. Mieke vertelt verhalen, schrijft ze en regisseert ze en helpt anderen bij het schrijven, vertellen en spelen van verhalen. Mieke is een inspirerende storycoach/trainer en ondersteunt bedrijven en organisaties bij het vinden en vormgeven van hun corporate stories en is auteur van diverse boeken over storytelling.

Els ten Hengel is facilitator van organisatieontwikkeling, leiderschap en dialoog voor kleine en grote organisaties. Els is zeer ervaren in het begeleiden van mensen om krachtig en authentiek te presenteren. Zij is gelicentieerd Speaking Circles facilitator en facilitator van het U-proces (Scharmer) waarin aanwezig zijn met een ‘open mind’, een ‘open heart’ en een ‘open will’ een belangrijke rol speelt.

Gun jezelf deze inspirerende dag!

Tijd: 10.00 – 18.00 uur.
Prijs € 325,- inclusief lunch en borrelsnack, exclusief 21% BTW.
(Bij een inschrijving voor meer dan 1 persoon, geldt een aantrekkelijke korting)

de masterclass vindt plaats in Hermonde op landgoed de Born.
ofwel in de StoryStudio Amsterdam op de Spaarndammerdijk.

Geef je nu op!

Voor inschrijven gebruik het formulier

X
Stacks Image 13140
Stacks Image 13134
Stacks Image 13130
Stacks Image 13136
Stacks Image 13132
Visueel verslag van Merel Seegers

Testimonials

Cursisten over de masterclass:

-Mieke en Els zijn zeer ervaren trainers en verhalenvertellers, die vanaf de eerste oefening laten zien dat verhalen uit jezelf moeten komen en dat storytelling geen trucje is. Met warmte en humor zorgen ze vanaf het begin voor een veilige en goede sfeer in de groep. Aanrader voor iedereen die wil weten wat storytelling nu eigenlijk is. -

- Dank je wel voor jullie open, niet-oordelende houding tijdens de workshop. Ik vond dat jullie beiden goed omgingen met onze emoties en evt. blokkades (begrijpend en tijd geven om te delen/herstellen).
Zoals gezegd in de cursus vond ik vooral de reis van de held (de 12 stappen) erg handig om de laatste oefening mee te doen.

- Dankzij de ongedwongen sfeer, de opbouw van de oefeningen en de constructieve feedback van trainers en medestudenten vond ik een bron van inspiratie in mezelf en vond ik het steeds gemakkelijker ogenschijnlijk saaie informatie met een creatieve twist om te vormen tot grappige, krachtige of emotionele verhalen. Aan het einde van de dag wist ik: dit is waar mijn hart, mijn passie ligt – mensen inspireren met relevante en onderhoudende verhalen! Dank je wel, Els en Mieke! -

- De workshop/cursus/training laat je inzien dat iedereen een verhaal te vertellen heeft en vervolgens hoe je dit verhaal het best kunt vertellen. Het was een inspirerende dag die me heeft aangezet om een sprong in het diepe te nemen en storytelling te integreren in zowel mijn werk als privé-leven.-

- Jullie zijn scherp, m.n. in de feedback tijdens de laatste ronde. Knap hoe je snel een veilige setting creëert.

-
Het is leerzaam, grappig, empathisch en het leert je om verhalen te vertellen op een manier die in heel veel werksituaties toepasbaar is.
wie
Wij zijn story-professionals met een grote liefde voor het verhalenvak en een jarenlange ervaring op het gebied van opleiden en trainen.
lees meer over ons...
contact
Tel:
+ 31 6 21 88 74 69
Postadres: Cuneralaan 50
3911 AD Rhenen
Email: info[ed]storytellingacademy.nl
missie
De Storytelling Academy koestert de magie en ontwikkelt meesterschap bij het vinden, vormen en vertellen van verhalen